Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
selen kocabaş 

Makineleri "konuşturan" firmalar kara geçti
M2M makineler arası iletişim teknolojisiyle firmalar geçen yıl 1 milyar lira kara geçti
M2M makineler arası iletişim teknolojisiyle firmaların geçen yıl 1 milyar lira kara geçtiği bildirildi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, bir etkinliğe katılmak için geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojik çözümlerle şirketlerin verimliliğini artırırken maaliyetleri de aşağıya çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda önemli yatırım yaptıklarını ve artık "makinelerin birbiryle konuştuğu bir dünyaya" geldiklerini anlatan Kocabaş, "Teknolojik fırsatların vermiş olduğu çözümü, sektörel olarak ayrıştırıp müşterilerimizin hizmetine götürebiliyoruz. Türkiye olarak hem mobil internette hem de sabit internette dünyaya göre avantajlı konumdayız. Hızımızla, kapsamımızla ve kalitemizle teknolojik yenilikleri ve çözümleri kurumların ayağına getiriyoruz, onların iş ortağı, çözüm ortağı olarak kendimizi konumlandırıyoruz" dedi.

Lojistikten enerjiye, hızlı tüketimden finansa ve bankacılığa hemen her sektörün ihtiyacına cevap veren mobil servisler, M2M ve bulut teknolojilerinin firmalara önemli avantaj sağladığını dile getiren Kocabaş, şöyle konuştu:

"Sektörler kendi işlerini biliyor, biz de teknolojiyi. Bu anlamda sektörü ve teknolojiyi bilen iki unsuru mobil, sabit ve bulut teknolojilerinde buluşturuyoruz. Bu çözümlerden şu an itibariyle 470 bin kurumsal müşterimiz yararlanıyor. Şu anda Türkiye'de 1.2 milyon makina birbiriyle konuşur durumda ama biz Türkiye'nin potansiyelini dikkate alarak 150 milyon makinenin birbiriyle konuşabileceği bir dünya hayal ediyoruz. Bu çok hızlı bir şekilde olabilir. Bu potansiyeli harekete geçirdiğimizde firmaların tasarrufu 1 trilyon lirayı geçecektir. M2M, şirketlerin bilgi merkezleriyle makinalar arasında kablosuz iletişim kurulabilmesini sağlayan bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde elektrik sayaçlarındaki veriler güç vericilerine uzaktan gönderilebilir, kamyonlar yüklerinin durumu hakkında bilgi verebilir. Bu teknoloji insana gereksinim duyulmadan makinelerin birbiriyle iletişim kurmalarını ifade ediyor. "

Turkcell olarak müşteriler için doğru çözümleri hayata geçirebilmeyi önemsediklerini vurgulayan Kocabaş, "SES ve SMS alan müşterilerimiz var. Bizler bunun ötesinde artık 'interneti kullan, sahadan akıllı tabletlerle, telefonlarla hizmet ver, makineler arası iletişimi, bulutu kullan' diyoruz. Çünkü biz daha derin çözümlerle sektörün ve iş dünyasının iyilerini büyütmek istiyoruz çünkü müşterilerimiz büyüdükçe biz de büyüyebiliriz" diye konuştu.

Selen Kocabaş, bu yıl yatırımları aynı hızla devam ettirmek istediklerine dikkati çekerek, "Teknoloji dünyasında durduğunuz zaman geriye gidiyorsunuz. Biz kendimizi aslında tüm iş dünyasının teknoloji iş ortağı olarak pozisyonlandırıyoruz. Bu anlamda 2013 yılında da önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz" dedi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.06.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Makine, Türkcell
Link: Makineleri konuşturan firmalar kara geçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız