Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarımsal Yayımı Ve İletişimi Geliştirmek İçin Ortak Akıl Toplantısı 

Ç.Ü. ZİRAAT VE İLETİŞİM FAKÜLTELERİ İLE CİNE TARIM A.Ş.,
TARIMSAL YAYIMI VE İLETİŞİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ORTAK AKIL TOPLANTISI YAPTI.

 
 
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve 17 yıldır tarımsal yayım hizmeti yapan Cine Tarım A.Ş., işbirliği fırsatlarını değerlendirmek için ortak akıl toplantısı yaptı.

İ. Akif Kansu toplantı salonunda 18 Haziran Salı günü yapılan toplantıya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Tarım Ekonomisi bölümünden Prof. Dr. Dilek Bostan Budak ve Cine Tarım genel müdürü Kemal Erdoğan ile Ziraat Fakültesi ana bilim dallarından öğretim üyelerinin yanı sıra, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan ve Durdu Danişoğlu katıldı.

Toplantıda Kemal Erdoğan, gidatarim.com sitesinin sektör ve ürün odaklı mimarisini anlatarak, üniversite ile gerek Tarla, Bahçe, Hayvancılık Bölümleri ile ve özellikle ürün odaklı mimarisi ile tarladan sofraya; üretici, tüketici, ticaret, dış ticaret, kamu ve akademik kurum paydaşlarının iletişimini geliştirmeye odaklı yayın yaptıklarını anlattı. Erdoğan, “Üniversitemizin akademik kadrolarının bilgi birikimini daha etkin bir şekilde sektör paydaşlarına ulaşmasında internet ve sosyal medyayı etkin kullanarak, interaktif bir platform yaratabiliriz” dedi.

Tarım Ekonomisi Bölümünden tarımsal yayım uzmanı Prof. Dr. Dilek Bostan Budak, akademisyenlerin yaptıkları çalışmaların, üreticinin anlayabileceği şekilde kurgulanması halinde, üreticiye daha kolay ulaşılacağını belirtti.

İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu medyada yer alma ölçütleri konusunda bilgi birikimlerinden yararlanarak, tarımsal yayım çalışmalarının toplumda daha etkili bir şekilde yaygınlaşması için çalışacaklarını söyledi.

Üretici, tüketici ve üniversite arasındaki iletişim sorunlarının aşılması için, tüm paydaşlara görevler düştüğü konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, bilgi paylaşımının önemi üzerinde duruldu.

Toplantıda, Kasım ayında Adana TUYAP tarım fuarı ile eşzamanlı yapılacak ‘’Mobility Bilişim Finans işbirliği ile Tarım Teknolojileri sahaya iniyor‘’ (www.gidatarimkongresi.com) başlıklı kongre hakkında bilgi verildi ve katılımcıların bu kongreye destek vermeleri istendi. Ziraat Fakültesi’nden mekanizasyon, toprak, bitki besleme, bitki koruma gibi farklı bilim dallarından bir kadronun desteği ile havza bazında bir Hassas Tarım Merkezi kurulması ve en yakın zamanda yeniden bir araya gelme temennisi ile toplantı sona erdi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarımsal Yayımı Ve İletişimi Geliştirmek İçin Ortak Akıl Toplantısı
Link: Tarımsal Yayımı Ve İletişimi Geliştirmek İçin Ortak Akıl Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız