Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi 

Malatya'da iyi tarım ürünlerine destek

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çevreye zarar vermeden ve toprağı kirletmeden üretim yapan çiftçileri destekleyecek.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın iyi tarım uygulamalarını destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğinin bu yılın başında yürürlüğe girdiği belirtildi.

Çevreye zarar vermeden ve toprağı kirletmeden üretim yapılması esasına dayalı olan iyi tarımın, çalışanların sağlığına zarar vermediği, tüketicilere güvenli tarım ürünü sunulmasını sağladığı, ürünlerin kolay ihracına katkı sunduğu ve daha verimli ve karlı üretim yapılmasını sağladığına dikkat çekilen açıklamada, destekten faydalanmak isteyenlerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne giriş yaptırması ve 3 Şubat-17 Mart 2014 tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri istendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, "Maalesef son samanlarda insanoğlu birim alanda daha fazla verim almak için daha fazla kimyasallar kullanarak çevreyi ve ürünü tehdit eder duruma geldi. İnsanoğlu, bunun zararını görünce, bu kez de zararlardan korunmak için çareler aramaya başladı. İnsan ve hayvanlara zarar vermeyecek organik tarımı ürünü ekilmeye ve kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda iyi tarım uygulamaları ve organik tarım gündeme geldi." dedi.

Kayısı Vakfı bünyesinde kurulan Kayısı Uygunluk Belgelendirme Limitet Şirketi Genel Müdürü Aydın Tay ise "Örnek bir çalışmanın duyurusunu yapmak ve protokol imzalamak için buradayız. Doğu Anadolu'da iyi tarım uygulandırmada yetkilendiren tek şirketiz. Bölgemizde, ilimizde iyi tarım uygulama belge çalışmasını yaklaşık 4 aydır yapıyoruz. Bu anlamda, Akçadağ Ziraat Odası ile ilk protokolü imzalıyoruz. Bölgemizde de iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık da ilçedeki amaçlarının çiftçiyi bilinçli tarıma hazırlamak olduğunu söyledi. Alibey, "İlçemizdeki uygulamaları daha da yaygınlaştırırsak, tarımsal destek girdisini de arttırmış olacağız." ifadelerini kullandı. Varlık, ilk etapta 171 çiftçinin 12 bin dekar alanında iyi tarım uygulamaları yapacaklarını kaydetti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.06.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Malatya, iyi tarım
Link: Malatya'da iyi tarım ürünlerine destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız