Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Keçi 

Vali Turhan'ın çektiği kurayla yetiştiricilere 154 saanen keçisi verildi

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında 15 yetiştiriciye kurayla 154 saanen keçisi ile 16 damızlık teke dağıttı. Vali Ahmet Turhan, geçmişte Balıkesir'in saanen ırkı keçi üretiminde önmeli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Ancak son dönemde bazı gerilemeler oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde tekrar üretim alanında söz sahibi olmak istiyoruz." dedi. 
Balıkesir'de hazırlanan proje kapsamında hayvan yetiştiricilerine saanen ırkı keçi ve teke dağılması için tören düzenlendi. Ege ve Marmara Bölgesi'nin en büyük Hayvan Pazarı'ndaki törene Vali Turhan'ın yanı sıra, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı ve yetiştiriciler katıldı. 

İl Özel İdare kaynaklarından yararlanılarak hazırlanan "Saanen Keçiçi Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında 15 yetiştiriciye kurayla 154 saanen keçisi ile 16 damızlık teke dağıtıldı. Törende konuşan Vali Turhan, Balıkesir'in kırmızı et, beyaz et ve süt üretiminde Türkiye'yi besleyen bir şehir olduğunu söyledi. "Bu üç kalemde neredeyse Türkiye üretiminin yüzde 12'sini üretiyoruz." diyen Vali Turhan, "Balıkesir tam bir hayvancılık şehri. Saanen ırkı keçiler verim açısından çok önemli hayvanlar. Keçi sütü son dönemde değeri açısından olması gereken yere geliyor. Keçi sütü anne sütüne en yakın süt. İl Özel İdaremiz 171 tane sanen ırkı keçisini vatandaşlarımıza dağıtıyor. Bu keçilerin üretimi çok önemli. Geçmişte Balıkesir saanen ırkı keçi üretiminde önmeli bir yere sahipti. Ancak son dönemde bazı gerilemeler oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde tekrar üretim alanında söz sahibi olmak istiyoruz." dedi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alanlı ise 150 bin liralık projenin yüzde 50'sinin İl Özel İdare kaynaklarından diğer yarısının ise projede yer alan 15 üreticiden karşılandığını bildirdi. Alanlı, her üreticinin 5 bin lira karışılığında üstün verimli 10 saanen keçisi ve 1 teke sahibi olduğunu vurguladı. 
Konuşmaların ardından Vali Turhan ve Müdür Alanlı tarafından çekilen kurayla belirlenen 15 yetiştirici keçi ve tekelerini araçlarına yükledi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.06.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: saanen keçisi, Turhan, Balıkesir
Link: Vali Turhan'ın çektiği kurayla yetiştiricilere 154 saanen keçisi verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız