Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
 
İhracatçının yeni gözdesi Baskil kayısısı


Elazığ'ın Baskil ilçesinde yüksek kesimlerde yetişen, farklı aroması ve tadıyla dikkati çeken kayısı, ihracatçıların yeni gözdesi oldu.



Elazığ'ın Baskil ilçesinde yüksek kesimlerde yetişen, farklı aroması ve tadıyla dikkati çeken kayısı, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yanı sıra Ukrayna, Rusya, Japonya, Singapur ve Güney Kore gibi ülkelerden alıcı buluyor.

İlçede faaliyet gösteren ihracatçı bir firmanın yetkilisi Hasan Toraman, Malatya'da bulunan firmaları aracılığıyla 12 yıldır yaş kayısı ihracatı yaptıklarını, bugüne kadar daha çok Malatya ve ilçelerinden yaş kayısı ihraç ettiklerini belirtti.

Son zamanlarda aldıkları bazı duyumlar üzerine Baskil yöresinde yetişen kayısıyla ilgili araştırmalara başladıklarını ifade eden Toraman, bunun neticesinde yörede azımsanmayacak kayısı potansiyelinin olduğunu, yaptıkları analizlerde de yörenin, hem aroma hem de şeker oranı bakımından dünyanın en kaliteli kayısısına sahip olduğunu gördüklerini söyledi.

Hatay'dan getirdikleri 300 tarım işçisiyle yörede 8 gündür yaş kayısı hasat ettiklerini dile getiren Toraman, bugüne kadar topladıkları 40 ton kayısıyı Malatya'daki fabrikalarına yolladıklarını, bölgeden bin ton kayısı toplayacaklarını anlattı.

Hasan Toraman, kayısının fabrikada işlendikten sonra yurt dışına gönderildiğini belirterek, "AB ülkelerinin yanı sıra Ukrayna, Rusya, Japonya, Singapur ve Güney Kore'ye uçak kargo ve tırlarla Baskil kayısısı gönderiyoruz" dedi.









http://www.tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
21.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Baskil kayısısı
Link: İhracatçının yeni gözdesi Baskil kayısısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız