Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye'nin Fao Konsey Üyeliğine Seçilmesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Konsey üyeliğine seçilmesiyle ilgili, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Macaristan ve Rusya ile yarışan Türkiye'nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yoğun girişimleriyle seçimden galip çıktığını bildirdi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Eker'in İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan FAO'nun 38. konferansına katıldığı hatırlatıldı.

FAO toplantıları sırasında iki önemli konuda karar alındığı belirtilen açıklamada, Eker'in girişimleriyle 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Öte yandan FAO toplantısında Türkiye açısından tarihe geçecek bir karara imza atıldığı kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin 49 üyeli FAO Konseyi üyeliğine seçildiği ifade edildi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Macaristan ve Rusya ile yarışan Türkiye'nin, Bakan Eker'in yoğun girişimlerinin ardından seçimden galip çıktığı ve 3 yıl süresince konsey üyeliği yapacağı bildirildi. Konferansta ayrıca Güney Sudan, Brunei Darü's-Selam ve Singapur'un FAO üyeliklerinin oylanarak kabul edildiği anımsatıldı.

Eker, Dal Silva'yı Türkiye'ye davet etti

Açıklamada ayrıca Bakan Eker'in "Gıda Güvenliği ve Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri" konusunda bir konuşma yaptığı, konuşmasında, yeterli gıdaya erişmenin en temel hak olduğunu vurgulayarak, açlık, yoksulluk ve kötü beslenmenin hala dünya gündeminde önemli yer tuttuğuna işaret etti. 2050 yılında 9 milyarı bulması beklenen dünya nüfusunun yeterli beslenebilmesi için sürdürülebilir sistemlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Eker, bu sorunların üye ülkelerin bireysel çabalarının yanı sıra uluslararası işbirliğiyle çözülebileceğini belirtti.

Bakan Eker, ziyaretinde, FAO Genel Direktörü Graziano da Silva ile görüştü. Eker, da Silva'yı FAO-Türkiye İşbirliği Programı'nın ikinci dönem anlaşmasını imzalamak üzere Türkiye'ye davet etti.

Bakan Eker, "En Az Gelişmiş Ülkelerde Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım ve Yapısal Dönüşümler" konulu toplantıda yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin dış yardımlarının 2,5 milyar doları geçtiğine işaret ederek, OECD istatistiklerine göre, yardımlarını bir önceki seneye göre yüzde 38 ile en yüksek düzeyde artıran ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. - Ankara
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye, Fao Konsey Üyeliğine Seçilmesi
Link: Türkiye'nin Fao Konsey Üyeliğine Seçilmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız