Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muratbey’e ABD’den FDA onayı 

Muratbey’e ABD’den FDA onayı!

Yarım yüzyıllık tecrübesiyle sütün Türkiye'deki gelişimine yön veren sayılı firmalar arasında yer alan Muratbey, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onay alabilen sayılı peynir üreticisinden biri oldu.


Dünya pazarlarına sunduğu peynir çeşitleri ile ülkemizin adına önemli başarılara imza atan Muratbey, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ta rafından da onay aldı. Bioterorizm kanunu uyarınca16 Ekim 2003 tarihinden bu yana ABD’ye gönderilecek olan her türlü yiyecek,içecek ve ilaç için FDA onayı almak gerekiyor.

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, önceden bildirimi hiç yapılmamış veya eksik yapılmış ürünlerin ABD’ye ithaline izin verilmediğini söyledi. Amerika pazarına girişte, ürün yollama sürecinizde FDA iznine ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Erol, “ABD başta olmak üzere 13 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimize verilen FDA onayı ABD’ye olan ihracatımızda önemli bir ivme kazanmamızı sağlayacaktır” dedi.

2013 yılı sonunda 250 olanp eynir çeşitlerini 300’e çıkararak ihracat rakamlarını ikiye katlamayı hedeflediklerini ifade eden Necmi Erol, her ülkenin damak zevkine uygun ürün yelpazesine sahip olduklarını ve bunun kendileri için büyük bir avantaj olduğunu vurguladı. Erol, FDA’ya kayıtlı olan firmaların FDA kayıtlarını her iki yılda bir güncellemelerinin zorunlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
24.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Muratbey’e ABD’den FDA onayı!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız