Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gediz 

GEDİZ'DE TARLA GÜNÜ

KÜTAHYA (İHA) - Malçlı çilek yetiştiriciliği merkezi haline gelen Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Polat köyde "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.


Polat köyde düzenlenen "Tarla Günü" etkinliğinde bir konuşma yapan Gediz Kaymakamız İsmail Çorumluoğlu, 2011 yılında malç naylonu ve damlama sulama sistemini kendi imkanıyla kurmayı taahhüt eden 6 çiftçiye 82 bin 500 adet kabarla çeşitli türde fide dağıtımı yapılarak 16 dekar alanda üretime başlandığını söyledi.
 
2013 yılında ise 12 bin TL Özel İdare, 13 bin TL Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ayrılan kaynakla toplam 25 bin liralık bir proje daha yapıldığını belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, "Malç naylonu ve damlama sulama sistemini kendi imkanları ile almayı kabul eden çiftçilerimizden 13 çiftçimize 160 bin adet Sweet Ann cinsi fide dağıtımı yapıldı. Polat köy, uygulamaya sokulan son bu projelerle bölgede malçlı çilek yetiştiriciliği merkezi haline geldi. Çilek yetiştiriciliği, çiftçilerimiz için önemli bir gelir kaynağı oldu. Tarla Günü etkinliğinde modern tarımdaki gelişmeleri enine boyuna tartışma imkanı bulunacak" dedi.

Gediz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Cihan Ulusoy da, "İlçemizde yeni ve alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan çilek çiftçilerimiz tarafından benimsendi. Bu önemli gelir kaynağı olan çilek yetiştiriciliğini tüm bölgeye yayacağız" dedi.
Gediz Kaymakamız İsmail Çorumluoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Gediz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Cihan Ulusoy, daire amirleri, çiftçiler ve köy halkının katıldığı etkinlikte, çilek üretimi yapılan tüm parseller gezildikten sonra "Tarla Günü" etkinliği sona erdi.

Ekleme Tarihi
24.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gediz'de Tarla Günleri Düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız