Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yerli yulaf tohumu yüz güldürüyor  

Yerli yulaf tohumu yüz güldürüyor 




Yerli yulaf tohumu 'Sebat', verimiyle ve kalitesiyle hem bisküvi şirketlerinin hem de üreticinin yüzünü güldürüyor.


Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, Türk tohumculuğunun dünyada adından söz ettirir duruma geldiğini söyledi.

Türkiye'nin tohumculuk sektöründeki 100. yılında dünyada ilk 3 arasında olmayı hedeflediklerini belirten Aygun, 2023 hedefine ulaşmak için Türk tohumcuları olarak hazır olduklarını ifade etti. Aygün, tohum ıslah çalışmaları sonucunda üretim iznini aldıkları ve bakanlık tarafından tescil edilen 'Sebat' adlı yulaf çeşidini üreticilerin hizmetine sunduklarını kaydetti.

Geçen yıl ekim ayında önemli bir şirkete bisküvi üretiminde kullanılmak üzere yerli yulaf tohumu pazarladıklarını ifade eden Aygün, bisküvi firmalarının başta gelen bir isminin, yapmış olduğu sözleşmeli çiftçilik modeli ile kendi ham maddesini sağlar duruma geldiğini vurguladı.

Geçen yıl bu firmaya 56 ton sertifikalı kademede 'Sebat' yulafı teslim ettiklerini, onların da tohumları değişik ilçelerde sözleşmeli olarak 113 çiftçiye ekim yaptırdığını söyleyen Aygün, çiftçinin, geçmişte kullanılan yulaflardan dekarda yaklaşık 118 kilo verim aldığını, bu tohum çeşidi ile de yaklaşık 560 kilo verim aldığını belirtti.

Aygun, Türk ıslahatçısının, Türk çiftçisinin yetiştirmiş olduğu ürünleri yine bisküvi sektörünün önde gelen sanayicisinin fabrikalarında işlenerek tüketiciye sunulmasının sektörün gelmiş olduğu noktayı ortaya koyduğunu ifade etti.

Eskişehir Çifteler Ziraat Odası Başkanı Necat Yatır da, daha önce dekarda yaklaşık 200 kilo verim aldıklarını, 'Sebat' tohumunu kullandıktan sonra yaklaşık 500 kilo ürün aldıklarını kaydetti.










http://www.tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
26.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Yerli yulaf tohumu yüz güldürüyor
Link: Yerli yulaf tohumu yüz güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız