Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Burdur’da düve borsası kurulacak

Burdur Ticaret Borsası, yetiştiricilerin hayvanlarını daha sağlıklı ve yüksek fiyatlarda satabilmesi amacıyla düve borsası kuracak.


Burdur Ticaret Borsası (BTB), yetiştiricilerin hayvanlarını daha sağlıklı ve yüksek fiyatlarda satabilmesi amacıyla düve borsası kuracak.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Burdur'un günlük 700 tonun üzerindeki süt üretimiyle "tarım ve hayvancılık şehri" olarak akla geldiğini söyledi. Burdurlu üreticilerin zor şartlardaki bu başarısını "mucize" olarak değerlendiren Başar, işlerini daha iyi yapabilmek adına, düve, buzağı ve ineklerini daha iyi fiyata satabilmek amacıyla düve borsası kurmayı düşündüklerini belirtti.

Burdur'un yıllık 10 bin damızlık düve satışıyla Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını, bu konuda kentte ciddi bir potansiyelin bulunduğunu kaydeden Başar, Burdur'un düve satışında neredeyse tek başına Türkiye'nin ihtiyacının karşılayabilecek seviyede olduğunu ifade etti. Türkiye’nin birçok ilinden gelenlerin Burdur’u gezdiklerini belirten Başar, bunun yeterli olmadığını ve kendilerinin Burdur'da düve borsası kurarak satışlarını Türkiye geneline yaymak istediklerini kaydetti.

Düve borsasını kurmak amacıyla gerekli bilgileri topladıklarını anlatan Başar, kuracakları borsada düvenin canlı ağırlığının kantarla ölçüleceğini ve bilgisayar ortamında en iyi fiyatı verenin düveyi satın alacağını belirtti.

Başar, konuyu Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile görüştüğünü ve olumlu yanıt aldığını vurgulayarak, üreticilerin ve ilgili kurumların görüşlerini aldıktan sonra projeye son şeklini vereceklerini kaydetti.

Büyükbaş hayvan yetiştiricisi Kemalettin Efek ise, 40'ı düve yaklaşık 80 büyükbaş hayvanının bulunduğunu, düve borsasının kurulmasına destek verdiğini dile getirdi.

Yaklaşık 195 bin büyükbaş, 362 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu Burdur'da yılda 362 bin ton süt üretilirken, 263 kooperatifin bulunduğu kentte, kaliteli damızlık hayvanlara olan talep oldukça fazla. Damızlık hayvan temininde tercih edilen Burdur'da yılda 10 bin damızlık hayvan satışı yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Burdur’da düve borsası kurulacak
Link: Burdur’da düve borsası kurulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız