Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Derinkuyu’da kuru fasulye patatese alternatif oldu 

Derinkuyu’da kuru fasulye patatese alternatif oldu
 
 
 
 NEVŞEHİR - Nevşehir’in patates üretim merkezi konumundaki Derinkuyu ilçesinde alternatif ürün kapsamında ekimi yapılan kuru fasulyeden iyi verim alındı. İlçede 2005 yılında 10 çiftçi ile 400 dekar alanda başlayan kuru fasulye ekimi, 19 bin 128 dekara ulaştı.

Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, 2001 yılında patates üretim alanlarında patates siğili denen ve yumrularda kalite ve yemeklik vasfını düşüren ve mücadelesi oldukça zor olan bir hastalık ortaya çıktığını hatırlattı.

Hastalıkla mücadele amacıyla Bakanlık ve taşra teşkilatı olarak patates siğili görülen alanlarda değişik yöntemler uygulamaya başladıklarını belirten Yılmaz, bu mücadele yöntemleri arasında tarla bitkileri ekiliş alanlarında yumrulu bitkiler haricinde patatese alternatif , kuru fasulye, havuç, çilek, domates ve meyvecilik üretimlerinin geldiğini kaydetti.

Yılmaz, alternatif ürün arayışları neticesinde Nevşehir Valiliği ve Derinkuyu Kaymakamlığı’nın desteğiyle İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce deneme amacıyla Derinkuyu ilçesinde 2005 yılında 10 çiftçi ile 400 dekar alanda 3 çeşit ile kuru fasulye üretimine başlandığını söyledi. Yılmaz, 2005 yılı sonunda bin 314 dekar ekiliş alanı ile ortalama dekardan 450- 600 kilogram ürün elde edildiğini de ifade etti.(Cihan)

Ekleme Tarihi
25.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Derinkuyu’da kuru fasulye patatese alternatif oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız