Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fındık Rekolte Tahmin Çalışmaları Çift Koldan Sürüyor 

FINDIK REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI ÇİFT KOLDAN SÜRÜYOR

ORDU (İHA) - Türkiye’nin vazgeçilmez tarım ürünlerinden bir tanesi olan fındık sezonu öncesinde rekolte tespit çalışmaları çift koldan sürüyor.


Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ordu Ziraat Odası tarafından oluşturulan ekipler, fındık bahçelerinde rekolte tespit çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Ordu’da rekolte tespit çalışmalarını sürdürürken, Ordu Ziraat Odası ekipleri 14 ilde çalışma yürütüyor.

Ordu Ziraat Odası tarafından kurulan rekolte tespit çalışmalarını yürüten ekibin başkanlığını yapan Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, rekoltenin yüksek olmadığını belirterek, çalışmalarını 29 Haziran tarihinde tamamlayacaklarını söyledi.

Karadeniz, yaptığı değerlendirmede, “Biz 14 ilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 29 Haziran gibi Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'na raporumuzu yani bu yılki fındık rekoltesinin ne olacağı konusunda tahmini rekolteyi teslim edeceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki sahil ve üst kollarda Türkiye genelinde fındığın çok fazla olmadığını, çeşitlere göre değiştiğini çok yüksek bir rekoltenin gözükmediğini ifade ediyoruz. Buna rakamsal bir değer koymamız için 29 Haziran’ı beklememiz gerekiyor” dedi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü'nde ziraat teknikeri olarak görev yapan Coşkun Öztürk, FİSKOBİRLİK, Ordu Ticaret Borsası, Ordu Ziraat Odası, Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Fındık İhracatçılar Birliği'nin temsilcileriyle Ordu’nun ilçe ve köylerinde rekolte tespit çalışmalarının devam ettiğini, fındıkta bir sorun gözükmediğini kaydetti.

Ekleme Tarihi
26.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: fındık rekolte
Link: Fındık Rekolte Tahmin Çalışmaları Çift Koldan Sürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız