Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Anız Yangını 

Bakanlık, anız yangını için uyardı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hasat mevsiminin devam ettiği şu günlerde, anız yangınları konusunda çiftçiler uyardı. Bakanlığın konuya ilişkin açıklamasında, toprağın işlenmesinin daha kolay olacağı düşüncesiyle anız yakmanın kazanç değil ekonomik kayıp oluşturduğu bildirildi.


Toprağa, bitkiye ve çevreye zarar veren anız yangınlarının, verimliliği azalttığı, doğanın dengesini bozduğu, birçok canlı türüne zarar verdiği ifade edilen açıklamada, yangınların insanların geçim kaynağı olan toprağı fakirleştirip adeta öldürdüğü, ormanlık alana 4 kilometreden yakın alanlarla iskana açık bölgelerde anız ve ot örtüsü yakmanın suç olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, bilinçsizce çıkarılan yangınların kontrolden çıkarak çevredeki ağaç ve ormanları da yaktığı belirtilerek, vatandaşlardan anız yakanlarla ilgili bildirimde bulunmaları istendi. Anız yakmanın küresel ısınmayı da tetiklediğine dikkat çekilen açıklamada, atmosfere salınan karbondioksit miktarının da azımsanmayacak ölçüde olduğuna yer verildi.

Ülke topraklarının organik madde bakımından zengin olmadığı, anız yakmayla mikroorganizmaların yok olduğu kaydedilen açıklamada, hasat sonrası tarlaların işlenmesinin en doğru yöntem olduğu bildirildi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.06.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Anız Yangını
Link: Bakanlık, anız yangını için uyardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız