Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süt sağımı 

Kırşehirli koyun besiciler süt sağımı sezonunu açtı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından ortak yürütülen 'Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islahı Projesi' mahsullerini vermeye başladı. Proje kapsamında, ‘elit sürü sertifikası’ bulunan Kırşehirli işadamı Fevzi Umucu, süt verimliliği fazla olan Akkaraman koyunlarının vatandaşa bugünden itibaren bolca süt vereceğini bildirdi. Kuzuların sütten kesildiğini kaydeden Umucu, sütün rehasından ve tadından vatandaşın memnun olduğunu dile getirdi.

2011 yılında başlatılan 'Akkaraman Koyun Irkının Halk Elinde Islahı Projesi' ile koyun ırkının üretici elinde ıslah edilmesinin amaçlandığını dile getiren Umucu, aynı zamanda verimliliğin de artırılmasının hedeflendiğini vurguladı. Kırşehir genelinde bu projeye 6 bin anaç koyun, 300 koç olmak üzere toplam 6 bin 300 küçükbaş hayvanla başlandığını söyleyen Umucu, şunları kaydetti: “Bu sene kış şartlarının hafif olmasından dolayı otlarımız boldu. Koyunlarımızın süt verimi bir hayli yüksek, bundan dolayı kuzularımız yetişmek üzere. Süt emme süresini doldurdu. Fakat koyunlarımızın süt verimi hala devam etmekte. Bundan dolayı bugün itibarıyla koyunlarımızı sağmaya başladık. Bunları vatandaşa arz ediyoruz. Koyun sütü çok lezzetli, vazgeçilemeyen bir tat. Bunu sağarak günlük taze taze insanların eline ulaştırıyoruz.”

Koyunların sütünü sağan Hayriye Erdoğan, kuzuların yetiştiğini, koyunları sağmaya başladıklarını söyledi. Koyunların sütünün çok faydalı olduğunu belirten Erdoğan, hep koyunların sütüyle büyüdüklerini, o yüzden fazla hastalanmadıklarını ifade etti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.06.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Koyun Besiciler, Süt sağımı sezonu
Link: Kırşehirli koyun besiciler süt sağımı sezonunu açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız