Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
aşkan Obama’nın yeni savaşı: İlkim değişikliğiyle mücadele 

Başkan Obama’nın yeni savaşı: İlkim değişikliğiyle mücadele


ABD Başkanı Barack Obama, sağlık reformu, göçmenlik yasası, Afganistan-Irak Savaşları’ndan sonra dün başkanlık döneminin en sert mücadelelerinden birinin daha başladığını resmen açıkladı: İklim değişikliğiyle mücadele; kömürle savaş.

ABD Başkanı Obama, bugün başlayacak Afrika gezisinden önce dün Georgetown Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, ikinci dönem başkanlığının en büyük mücadelelerinden birine başladığını duyurdu ve iklim değişikliğine karşı önümüzdeki dönem ABD’nin yeni düzenlemelere gideceğini açıkladı. Bunların başında da, karbon emisyonunun artmasına neden olan termik santraller geldiğini söyledi.

Obama’nın iklim danışmanı Daniel Schrag yeni döneme şu sözlerle açıklık getirdi: “Şu anda Başkan’ın gerçekten yapması gereken tek şey, geleneksel kömür santrallerini kapatma sürecini başlatmak. Politik olarak Beyaz Saray kömüre karşı savaş içinde olduklarını söylemek istemiyor. Öte yandan, kömüre karşı savaş, tam olarak gerekli olan.”

BABA OLARAK
Obama, konuşmasına “Başkan, baba ve bir Amerikalı olarak şunu söylemek için buradayım: Harekete geçmeye ihtiyacımız var” diyerek başlarken, iklim değişikliğinin gezegenin üzerinde ele alınması gereken derin etkilerinin olduğunu söyledi. Atmosfere karbon saçan elektrik santrallerinin de zehirli kimyasallar gibi katı kurallara göre düzenlenmesi gerektiğini belirten Obama, “Soru, çok geç olmadan harekete geçmeye cesaretimiz olup olmadığı” dedi.

SENATÖRLER AYAKLANDI

Obama’nın konuşmasının hemen ardından, kömür üretiminin yoğun olduğu eyaletlerin temsilcilerinden tepkiler yükseldi. Senato’nun azınlık lideri, kömür zengini Kentucky’den Mitch McConell gibi Cumhuriyetçi senatörler, Obama’yı kömür sektörünü öldürmeye çalışmakla ve kömür üretiminin yoğun olduğu Cumhuriyetçi eyaletlere karşı kasıtlı bir tavır içinde olmakla suçladı. Kömür endüstrisi ise hükümetin resmi çevre müfettişlerinin oynadığı rolün sonucu sadece bu yıl şimdiye kadar 290 kömür santralini kapattığını açıklayarak, kömür endüstrisinin gittikçe daha çevre dostu olduğunu iddia etti.


ORGANİZE VE PARALILAR

Obama konuşmanın ardından kendisine destek veren gönüllülere bir mesaj göndererek, herkesten önümüzdeki dönem Kongre üzerinde iklim değişikliğine karşı adım atılması için baskı oluşturma çağrısında bulundu. Obama mesajında, “Şunu biliyoruz ki, işlerin yürüdüğü şekilde devam etmesinden menfaat sağlayacak çıkar çevreleri tarafından iyi organize olmuş, iyi finanse edilmiş bir muhalefetle karşılaşacağız. Ve bu konuda bilimin bulgularını reddeden Kongre üyeleri de var. Ama daha fazla bekleyemeyiz. Çocuklarımıza, torunlarımıza karşı bu bizim borcumuz” dedi.











http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
26.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: İlkim değişikliği
Link: Başkan Obama’nın yeni savaşı: İlkim değişikliğiyle mücadele




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız