Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
bal parmak, balparmak 

Balda Türkiye'den bir dünya markası çıkıyor

Uluslararası bal pazarında aktif rol üstlenmeye hazırlanan Balparmak, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın Marka Destek Programı'na dahil edildi.


İSTANBUL - Altıparmak Gıda'nın ulusal bal pazarının lider markası Balparmak, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın Marka Destek Programı kapsamına alındı. Küresel Türk markaları oluşturma amacını taşıyan Turquality programının ilk adımı niteliğinde olan Marka Destek Programı, Balparmak'ın küresel bal markası olma yolundaki altyapı hazırlıklarına önemli katkı sağlayacak.

Altıparmak Gıda olarak ilk hedeflerinin Balparmak markasını Turquality kapsamına sokmak olduğunu açıklayan Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, "Altıparmak Gıda olarak; yıllardır Türkiye'nin en büyük bal ihracatçısı konumundayız. Artık Balparmak'ı bir dünya markası yapmak için kendimizi hazır hissediyoruz" dedi. 2012 yılında Çin'e sürdürülebilir bal ihracatını yapan ilk Türk şirketi olduklarını belirten Özen Altıparmak, "1994 yılından bu yana başta Almanya, Fransa ve Hollanda olmak üzere Avrupa'ya, Suudi Arabistan, Irak ve Dubai gibi birçok Ortadoğu ülkesine, ABD ve Azerbaycan'a bal satıyoruz. 2011'de bal ihracatımızı 2010 yılına göre %30 oranında artırmıştık. 2012 yılında ise bir önceki yıla oranla yaklaşık %35 artışla, hem sadece ambalajlı hem de markalı ballardan oluşan ve 1 milyon doların üzerinde bir rakama denk gelen 130 tonluk ihracat yaptık. Altıparmak Gıda olarak ihracatta her yıl daha büyük rakamlara ulaşıyoruz" diyerek kurumun bal ihracatı hakkında bilgi verdi.

Altıparmak Gıda, Balparmak'ı küresel marka olarak konumlama yolunda ilk adımı İstanbul'un Çekmeköy ilçesindeki tesisini yenileyerek atmıştı. Yeni kompleksin temel atma töreni 2012 yılında T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker'in katılımıyla gerçekleşmişti. Maliyeti 30 milyon TL'yi bulan bu yeni yapı ile Altıparmak Gıda'nın depolama, analiz ve paketleme kapasitesinde önemli bir artış sağlanacak.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Balda Türkiye'den bir dünya markası çıkıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız