Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İncir Üreticisine Organik İlaç Desteği

Aydın'da yürütülen incir üretiminde aflatoksini önleme projesi çerçevesinde üreticilere ekşilik böceği mücadelesi için organik ilaç dağıtıldı.


Aflatoksini önleme projesi çerçevesinde Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Mühendis Adnan Çaçamer, Dr. Nevin Başpınar ve Yardımcı Mühendis Gül Kuruoğlu Aşçı tarafından hazırlanan 'İncirde Ekşilik Böceği Mücadelesi' projesinde İl Özel İdaresi tarafından ayrılan 120 bin TL ödenek ile alınan 3 bin 650 litre organik ilacın 700 litresi Aydın merkeze bağlı Eğrikavak köyünde düzenlenen bir törenle incir üreticilerine dağıtıldı.

Dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik, Ege Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Menaşe Gabay, proje yürütücüleri Adnan Çaçamer, Dr. Nevin Başpınar ve Gül Kuruoğlu Aşçı'nın katıldığı törende Köy Muhtarı İlyas Yüksel ile çok sayıda incir üreticisi hazır bulundu.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, incirin Aydın için önemli bir ihraç ürünü olduğunu söyledi. Tekniğine uygun olarak yapılacak üretim faaliyetlerinin ürünlerin kalitesini arttıracağı gibi herhangi bir kalıntı sorunu da oluşturmayacağını belirten Kösal,"Dolayısıyla gerek iç pazarda gerekse dış pazarda ürünlerimiz herhangi bir sorunla karşılaşmayacaktır. Bu amaçla İl Müdürlüğü olarak sürekli üreticilerimizin yanındayız. Gerek teknik anlamda gerekse hazırlanan projelerle maddi anlamda üreticilere katkı sağlanmaya çalışıyoruz" dedi.

Ege Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Menaşe Gabay'da, incirin dış pazardaki en önemli sorununun aflatoksin olduğunu belirtti. Gabay, bunun önlenmesi amacıyla birlik olarak üreticilere ekşilik böceği tuzağı, kerevet ve ilek torbası desteği verdiklerini ifade ederek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan proje yürütücülerinden Adnan Çaçamer ise, üreticilere ekşilik böceği biyolojisi, zarar şekli ve mücadelesi hakkında bilgiler vererek, ilacın nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak gösterdi. Organik ilaçların dağıtıldığı tören, üreticilerin sorularına verilen cevaplarla son buldu. - AYDIN - (İHA)

Ekleme Tarihi
27.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İncir Üreticisine Organik İlaç Desteği
Link: İncir Üreticisine Organik İlaç Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız