Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Makine Ve Ekipman Destekleri İçin Müracaatlar Başladı 

MAKİNE VE EKİPMAN DESTEKLERİ İÇİN MÜRACAATLAR BAŞLADI

AYDIN (İHA) - Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarında desteklemeden faydalanmak isteyen üreticiler için müracaatların başladığı belirtildi.


Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği yayınlandığını açıklayan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Bu Tebliğ; kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için çiftçilerin makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla yapılması gereken usul ve esasları kapsar. Tebliğ Kapsamında Desteklenecek makine ve ekipmanlar Anıza doğrudan ekim makinesi, Arıcılık makine ve ekipmanı, Balıkçı gemilerinde soğuk depo, Balya makinesi, Biçer bağlar, Biçerdöver ürün hasadında kullanılan GPS ve dane ölçer, Canlı balık nakil tankı, Çayır biçme makinesi, Çeltik fide dikim makinesi, Çiftlik gübresi dağıtma makinesi, Dal parçalama makinesi, Diskli tırmık, El traktörü, Fındık toplama makinesi, File sisteminin kurulması, Güneş kolektörü, Mibzer, Motorlu tırpan, Pamuk toplama makinesi, Pancar söküm makinesi, Patates söküm makinesi, Pülverizatör, Sap parçalama makinesi, Sap toplamalı saman makinesi, Silaj makinesi, Sıra arası çapa makinesi, Su ürünlerinde buzlama makinesi, Su ürünleri için kuluçka dolabı, Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, Tambur filtre, Taş toplama makinesi, Toprak frezesi, Yem hazırlama makinesi ve Zeytin hasat makinesidir” dedi.

Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan mal alım başvurularının 26 Haziran.2013 tarihinde başladığını kaydeden Köksal, “Başvurular 22Temmuz.2013 günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğüne elden teslim edilecektir. Başvurular, tebliğe ait Uygulama Rehberi Bakanlığımızca yayınlandıktan sonra kabul edilmeye başlanacaktır. Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine ve Bakanlık tarafından oluşturulan belgesi istenen diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmak şartıyla Yatırım konularında belirtilen her bir mal grubu için gerçek ve tüzel kişiler, Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri programdan yararlanmak üzere başvurur. Şirket ve Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri, kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konuları ile ilgili yatırım konularında başvurabilir. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişiler yatırım konularından sadece birisi için başvuru yapabilir. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar başvuru yapamazlar” diye konuştu.
 
Hibe desteği oranı hakkında da bilgiler veren Köksal, şunları söyledi: “Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL’yi geçemez. Ancak Süt üretici birlikleri, Damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100 bin TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler. Daha geniş bilgi almak isteyen yatırımcıların İl/İlçe Müdürlüğüne müracaat edebilirler”

Ekleme Tarihi
27.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Makine Ve Ekipman Destekleri İçin Müracaatlar Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız