Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fındıkta Üretici Sorunu, fındık 

Fındıkta Üretici Sorunu

TRABZON (İHA) - TTB Başkan Yardımcısı Eyyüp Ergan, fındığın iyi para ettiğini belirterek, “Ama yine de üretici bahçesine gereken önemi vermiyor” dedi.


Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyyüp Ergan, fındığın çok önemli bir tarımsal ihraç ürünü olmasına ve Trabzon’u da ihracatta net kazanımda ilk sıraya çıkarmasına rağmen, üretici tarafından hak ettiği kadar önemsenmediğini ileri sürdü.
Ergan, son yıllarda ihracat ve iç tüketimin artmasıyla Türkiye için 600-700 bin tonluk üretimin normal, yani tüketilebilir hale geldiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Piyasadaki fiyatlar üreticiyi memnun edici seviyeye ulaşmıştır. Kanaatim odur ki, fiyatlardaki bu memnuniyet önümüzdeki dönemde de devam edecektir. Ancak fındıktan para kazanmak sadece fiyatla olmuyor, olmaz. Verimi ve kaliteyi arttırmak fiyattan daha sağlıklı, istikrarlı ve iyi kazanç getirir. Bu durumda ortada önemli bir sorun bulunuyor. O da üreticinin fındık bahçelerine gereken önemi vermediği, gerektiği kadar gitmediğidir. Bu nedenledir ki, özellikle Doğu Karadeniz’de dönüm başına verim miktarı giderek azalmaktadır. Artık dönümde 100 kilonun altında rakamlar telaffuz ediliyor. Oysa olması gereken 200’lü kilolara çıkmaktır. Bu yılki ürün için hava şartları iyi gidiyor. Son günlerde yaşanan sıcaklıkları da atlattığımız takdirde, Trabzon’da ki fındığın zarar görmeyeceği kanısındayım.”

Ekleme Tarihi
27.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Fındıkta Üretici Sorunu
Link: Fındıkta Üretici Sorunu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız