Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Giresun Ziraat Odası Başkanı Fındık Rekoltesini Açıkladı 

GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI FINDIK REKOLTESİNİ AÇIKLADI

GİRESUN (İHA) – Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, “2013 yılı fındık rekoltesi geçen yıla göre yüzde yirmi düşüş sağladı. Önümüzde bir ay gibi bir zaman daha var eğer havalar bu sıcaklıkla devam ederse rekoltede çok daha büyük bir düşüş olabilir” dedi.


Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Giresun Üniversitesi, Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü, Giresun Ticaret Borsası, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Giresun Ziraat Odası temsilcilerinin katılımıyla yapılan arazi çalışmaları sonucunda Giresun 2013 yılı Fındık Rekoltesi 89.637.125 ton olarak tahmin edildi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin yaptığı açıklamada, “2013 yılı fındık rekoltesi geçen yıla göre yüzde yirmi düşüş sağladı. Önümüzde bir ay gibi bir zaman daha var eğer havalar bu sıcaklıkla devam ederse rekoltede çok daha büyük bir düşüş olabilir” dedi.

Keskin, “Bugün itibari ile 2013 yılı Giresun fındık rekoltesi 89.637.125 ton olarak tahmin edildi. Fakat Giresun merkez ve ilçelere göre çok çok değişiklikler var. Geçen seneye göre 10 bin ton fındık noksan gözüküyor. Geçen yıl Giresun merkezde 20 bin ton olan fındık ta bu yıl 10 bin ton eksik var. Bu yıl muazzam şekilde yanma meydana geldi. Bu rakamlarda yanma olayı yok bu rakamlar sadece çotanak sayımına göre belirlendi. Ama önümüzde bir ay gibi süre daha var. Temmuz ayında da havalar eğer sıcak giderse bu rakamların daha da çok aşağı düşeceği öngörülüyor. Şuan itibari ile Giresun da 20 bin ton fındık yok gibi gözüküyor. Geçen yıl Giresun’da 110 bin ton olan fındık rekoltesi bu yıl 89 bin ton. Yani yüzde 20 gibi bir kayıp var. Umarız önümüzdeki ay içerisinde havalar serinler ve bu rakamların çok daha altına düşmez diye umut ediyoruz” dedi.

Ekleme Tarihi
28.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: fındık, giresun, rekolte, tarım,
Link: Giresun Ziraat Odası Başkanı Fındık Rekoltesini Açıkladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız