Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÜRETİCİLERE MAKİNE-EKİPMAN ALIMI DESTEĞİ

NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı açıklamada, Gıda ve Tarım Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine-Ekipman Alımlarının Desteklenmesi hakkındaki tebliğin 26 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.


Tebliği kapsamında 34 farklı tarım makinesinin destekleme kapsamına alındığını kaydeden Yılmaz, bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine ve bakanlığın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler, kolektif, limited ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birliklerinin programdan yararlanmak üzere başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Hibeye esas yatırım tutarının gerçek kişiler için 50 bin TL ve tüzel kişiler için 100 bin TL’yi geçemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, “Ancak Süt üretici birlikleri, Damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100 bin TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler. Müracaat süresi 25 gün olup, 20 Temmuz 2013 tarihine kadardır. Bu tarihten sonra gelen müracaatlar kabul edilmeyecektir” dedi. 

Ekleme Tarihi
28.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Üreticilere Makine-Ekipman Alımı Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız