Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kırıkkale’de ilk defa patates ekimi gerçekleşti 

 
 
Kırıkkale’de ilk defa patates ekimi gerçekleşti

 
 
KIRIKKALE (CİHAN)- Kırıkkale’de ilk defa Çelebi ilçesinde patates ekimi gerçekleştirildi. Tilkili köyü muhtarı Osman Ilıcan’ın tarlasına ekdiği patatesten yüksek verim bekleniyor.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve beraberindekiler, örnek patates tarlasını gezerek incelemelerde bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, bu sene 10 dönüm arazide örnek patates ekimi yapıldığını, alınacak verime göre bu ekimin daha geniş bir alanda yapılması için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi. Patates ekimi yapılan Niğde, Nevşehir ve Sivas gibi illerde bazı sıkıntılar yaşandığını ifade eden Kolat, “Patates ekiminin ilimizde de yaygınlaştırılması için çalışmaları başlattık. Patates verimi son derece yüksek, ekonomik getirisi olan bir ürün. Bu sene bu topraklara ekilerek verimi denenecek ve alternatif bir ürün olarak eğer verimli olursa ekimi teşvik edilecek. Bugün bunu görüyoruz. Hasadı yapıldığı zaman da inşallah verimli olur.” dedi.

Ziyarette, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Turgut Çiçek ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Okan Şahin katıldı. CİHAN

Ekleme Tarihi
28.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: patates
Link: Kırıkkale’de ilk defa patates ekimi gerçekleşti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız