Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 

Türkiye, Küresel Meyve Suyu Sektörü Karar Vericileri Arasında Yerini Aldı 
 
Türkiye meyve suyu sanayisinin yüksek potansiyelini ortaya koymak için çalışan MEYED (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği), küresel pazarda belirleyici rol almak için önemli bir adım attı. Rusya, Kazan’da gerçekleştirilen Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu, IFU Genel Kurulu Toplantısı’nda MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, IFU Yönetim Kurulu’na seçildi. MEYED’in, Türk meyve suyu sektörünü uluslararası platformda temsil etmesi; Türkiye’nin tanıtımı, meyve suyu sanayisinin ülkemiz ekonomisine katkısının arttırılması, sektörün önünün açılması gibi önemli kazanımları da beraberinde getirecek.

 Türk meyve suyu sektörünün gelişimine ve dünyaya açılımasına katkı sağlayan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), sadece yurt içinde değil, uluslararası arenada da oldukça etkin bir dernek. MEYED; yurtdışında katıldığı çalışmalarda ülkemizi temsil ediyor, Türkiye meyve suyu sektörünün potansiyelini ortaya koyuyor. MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ’ın Ulusalararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu (IFU) Yönetim Kurulu’na seçilmesi, MEYED’in imajını güçlendirmekle kalmayıp, sektörün önüne yeni fırsat kapıları açıyor.

 

Meyve suyunun küresel oyuncusu: Türkiye    

Türkiye’yi IFU Yönetim Kurulu’nda temsil edecek olan MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ konuyla ilgili açıklamasında: “Dünyaca ünlü firmaların bir arada olduğu, küresel meyve suyu sektörü adına kararların alındığı bir kurulda MEYED’in de, Türk meyve suyu sektörünü temsil etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin Yönetim Kuruluna girmesi, ülkemiz meyve suyu sektörünün hızla gelişen ve gelecek vaat eden bir endüstri haline geldiğinin en somut göstergesi. IFU Yönetim Kurulu en fazla yedi kişiden oluşabiliyor ve her bir üye ayrı bir bölgeyi temsil ediyor. Amaç, yönetim kurulunun tüm dünyayı temsil edecek şekilde düzenlenmesi. MEYED olarak, Türkiye’yi içine alacak şekilde dünya meyve suyu pazarının stratejik iki bölgesini, Güney Doğu Avrupa ve Avrasya’yı temsil etme hakkı kazandık. Bu noktada elde edilen kazanç, IFU Yönetim Kurulu’na seçilmenin ötesinde yüksek potansiyelli bir bölgenin temsilcisi olarak konumlanma başarısı oldu. Güç dengelerinin yeniden şekillendiği günümüzde, elde edilen bu yeni konum, sektörümüz açısından stratejik bir başarı olarak kabul edilmeli. MEYED ve Türk meyve suyu sektörü olarak, bu stratejik bölgelerin liderliğini yürütme aşamasında kendi içimizde geleceğe yönelik yeni projeler geliştirmeyi de planlıyoruz. Tüm bunlar uluslararası ilişkilerin pekiştirilmesi ve ülkemizin tanıtımı açısından değerli fırsatlar” dedi. 

 

MEYED’inglobal saygınlığı ve etkinliği

MEYED’in dünya meyve suyu endüstrisinde saygın bir yere sahip olmasının yanı sıra sektörde söz sahibi bütün uluslararası kuruluşlara üyeliği bulunuyor. MEYED, başta Ulusalararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu (IFU) olmak üzere Avrupa Meyve Suyu Birliği’nin (AIJN) de üyesi. MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türk meyve suyu endüstrisinin dünya ölçeğindeki saygınlığının temelinde; “Öncelikle dürüst rekabete verdiği önem ve tüketicisi için en kalitelisini üretme çabalarının” yattığını belirtiyor. Akdağ; Türk meyve suyu sektörünün, yakaladığı hızlı büyüme trendi ve gelişmeye açık düşük tüketim seviyeleri ile geleceğin yıldızları arasında olacağına işaret ediyor.

 

IFU hakkında

1949 yılında kurulan IFU (Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu), meyve suyu sektöründe söz sahibi olan 32 ülkeden toplam 61 (dernek, kuruluş ve firma) üyesiyle bu alandaki en büyük organizasyon olma özelliğini taşıyor. Merkezi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan IFU, 1953 yılında gerçekleştirdiği ilk uluslararası etkinliğinden bugüne aralıksız 55 yıldır etkinliklerine devam ediyor.
1997 yılında IFU’ya üye olan MEYED, IFU’nun organizasyonlarını takip ederek, alınan kararları, sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri Türk meyve suyu sektörüne taşıyor. Aynı şekilde kongrelerde Türk meyve suyunun geldiği seviyeyi de ortaya koyarak sektörün dünyaya tanıtımını yapan MEYED, IFU’nun çalışmalarını sadece takip etmekle kalmıyor, bu çalışmalara katkılarda bulunuyor. 

Ekleme Tarihi
01.07.2013
Ekleyen Kişi
Namık Kalaycı


Link: Türkiye, Küresel Meyve Suyu Sektörü Karar Vericileri Arasında Yerini Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız