Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 

Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete, IFA Başkanlığı’na seçildi 
 
Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubu Başkanı ve Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete, Uluslararası Gübre Sanayi Birliği (IFA) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Esin Mete, önümüzdeki 2 yıl boyunca 85 ülkeden 540’tan fazla üyesi bulunan IFA’nın başkanlığını yürütecek.

Uluslararası Gübre Sanayi Birliği’nin (IFA) ABD Chicago’da yaptığı yıllık toplantıda birliğin başkanlığına seçilen Esin Mete, bu görevi üstlenen ilk kadın oldu. Mete, IFA bünyesinde daha önce Finansal Komite Başkanlığı, İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Başkan Yardımcılığı gibi görevler üstlenmişti.

Türkiye’yi temsil edecek

Böylesine önemli ve büyük bir birliğin başkanlığını üstlenmekten, Türkiye’yi temsil etmekten büyük gurur duyduğunu vurgulayan Esin Mete, “Türkiye, dünyada tarımsal açıdan kendi kendine yetebilen birkaç ülkeden biri. 1980’li yıllardan itibaren geliştirilen ulusal stratejilerin başında tarım sektörünü modernleştirmek de yer alıyor. Toros Tarım olarak bu strateji doğrultusunda tarım sektörüne yönelik çalışmalara büyük önem veriyoruz. Çiftçilerimizin doğru gübreleme ve daha verimli üretim yapmalarına yönelik çalışmalarına destek oluyoruz” dedi.

40 yıllık Tekfenli

1973 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Esin Mete, aynı yıl Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. bünyesinde Kimya Mühendisi/Proje Mühendisi olarak profesyonel iş hayatına adım attı. 1980 yılında Toros Gübre ve Kimya Endüstrisi A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1985-1991 yılları arasında Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1991 yılında da Toros Gübre ve Kimya Endüstrisi A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne atandı. Esin Mete, 2000 yılından bu yana Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

İFA Hakkında

Küresel gübre sanayisini/sektörünü temsil eden sektörel bir kuruluş olan Uluslararası Gübre Sanayi Birliği’nin (IFA) 85 ülkeden 540’ı aşkın üyesi bulunuyor. Birlik üyelerinin yarısını gelişmekte olan ülkelerin temsilcileri oluşturuyor. Birliğe üye kuruluşlar, her çeşit gübre, gübre ham maddesi ve ara mamülün üretim ile dağıtım faaliyetlerini temsil ettikleri gibi, birlikte bilimsel araştırma ve eğitim kurumları da temsil edilmektedir. 

Gübre sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile onların ticari ortak ve aracıları için müzakere ortamı yaratmak, toplum yararına ve yeni ürün geliştirilmesine yönelik çalışmaları destekleyen faaliyetlerde bulmak IFA’nın sorumlulukları arasında yer alıyor. Küresel gübre sektöründe yıllık 170 milyon ton gübre üretimi yapılıyor ve bu gübreler sürdürülebilir tarımsal üretim ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla dünyanın hemen yer yerinde kullanılıyor. 

Ekleme Tarihi
01.07.2013
Ekleyen Kişi
Namık Kalaycı

Etiketler: Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete, IFA Başkanlığı’na seçildi
Link: Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete, IFA Başkanlığı’na seçildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız