Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Muğla, Patates Üretiminde Türkiye Ortalamasını Geçti

Muğla Bölgesinde Tütüne Alternatif Ürün Olarak Geçen Yıl Ekimi Yapılan 21 Çeşit Patatesten Bu Yıl Ekilen 5 Çeşidinde Türkiye Ortalamasının Üzerinde Verim Elde Edildi.


MUĞLA (İHA) - Muğla’nın yeni ürünlerinden patates üretiminde iyi sonuçlar alındı. Tütüne alternatif ürün olarak Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl denenen 25 çeşit patatesten, bu yıl 5 çeşidinin ekimi yapıldı. Mar ayında ekimi yapılan patatesler için Ula’nın Karabörtlen köyünde ‘Patates Tarla Günü’ düzenlendi.
Düzenlenen törene Ula Kaymakamı Erol Karamöroğlu, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Gökhan Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, köy muhtarları ve üretici vatandaşlar katıldı. Ege Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü ve Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleştirilen patates demastrasyonunda geçen yıl denenen 21 çeşit patatesten Muğla bölgesinde iyi sonuç alınan 5 çeşit, bu yıl Ula ilçesinde 9 üreticide 14 dekar alanda Gökova, Portakallık, Karabörtlen köylerinde ekildi. Ekimler 7 Mart 2013 tarihinde yapılırken, kullanılan patates tohumlukları Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce karşılandı.
 
Muğla İl Müdürlüğü, Ula İlçe Müdürlüğü ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik elemanlarınca tarlanın ilk sürümünden, tohum ekimine, gübreleme, sulama ve hasat dönemi kontrolleri yapıldı. Tüm parsellerde 2,6 ton/dekar olan Türkiye ortalamasının üstünde 3,5-4 ton arasında verim alındı. Portakallık köyü üreticilerinden İsmail Kanlıyer’in Karabörtlen köyündeki tarlasında düzenlenen tarla gününün sonunda makine ile hasat yapılarak tüm üreticilere ürün gösterildi. Bu yıl demonstrasyon kurulan çiftçiler, fiyatların yüksek olması nedeniyle iyi bir kazanç elde ettiklerini belirterek, bundan sonrada patates üretimi yapacaklarını açıkladılar.

Ekleme Tarihi
02.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Muğla, Patates Üretiminde Türkiye Ortalamasını Geçti
Link: Muğla, Patates Üretiminde Türkiye Ortalamasını Geçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız