Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Saruhanlı’da Organik Tarım Yaygınlaşıyor

MANİSA (İHA) - Manisa’nın Saruhanlı İlçesi'nde organik tarım yapan çiftçi sayısının her yıl giderek arttığı bildirildi.

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçenin 2012 yılı organik üretim istatistiklerini açıkladı. Açıklamada Saruhanlı’da organik üretim yapan çiftçi sayısının 168, organik üretim yapılan arazi miktarının 12 bin 561 dekara ulaştığı bildirildi. İlçede organik tarım üretim şeklinin her yıl giderek arttığının belirtildiği açıklamada, verilen istatistiklere göre organik tarım en çok zeytin ve üzümde yapılıyor. İlçe genelinde 4 bin 119 dekar zeytin ile 2 bin 811 dekar üzüm organik olarak yetiştiriliyor. Mısır, pamuk, buğday, kiraz, yonca, salatalık ve domates de organik olarak yetiştirilen ürünler arasında yer alıyor.
 
- Organik Tarım Önemli -
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarımda bugün isteğe bağlı olan organik üretim modelinin gelecekte şart koşulabileceğini ileri sürdü.
Birçok Avrupa ülkesinin bu konuda çok hassas olduğunu ifade eden Okur, “Dünya’da birçok ülkenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan bir ülkenin üreticileri olarak organik tarıma geçmek durumundayız” dedi. Okur, organik tarımın çevre toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden insan ve diğer canlıların sağlığını azami derecede koruyan ve tarımda sürdürülebilirliği sağlayan sertifikalı bir üretim biçimi olduğunu kaydetti.
Organik tarımın Dünya’da ilk kez 1910 yılında İngiltere’de başladığını, bunun 1930’lı yıllarda da yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Okur, şu bilgileri verdi;
“Organik tarımın genel kuralları; sözleşmeli, yetkilendirilmiş kuruluş kontrolü, sertifikalı, planlı, her aşaması kayıt altına alınmış, karşılıklı güven esasına dayanan bir üretim sistemidir. Organik tarım Dünya için çok önemlidir. Gelecek nesilleri korumak, erozyonu önlemek, sağlık ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek, ekonomiyi desteklemek açısından önem taşıyor. Türk çiftçisi olarak bunu iyi anlamalı, organik üretime geçmeliyiz.” 

Ekleme Tarihi
03.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Saruhanlı’da Organik Tarım
Link: Saruhanlı’da Organik Tarım Yaygınlaşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız