Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
Aksaray’da Çiftçilere 600 Koyun 30 Koç Dağıtıldı

AKSARAY (İHA) - Aksaray Eskil İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan Koyunculuk Projesi ile Eşmekaya Beldesi’nde 30 aileye 600 koyun 30 koç dağıtımı yapıldı.
 
Dağıtım törenine Aksaray Valisi Selami Altınok, Eskil Kaymakamı Fatih Okumuş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altındağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun hak sahibi çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Selami Altınok yaptığı konuşmasında, devletin sağladığı imkanları vatandaşların hizmetine sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Hayvancılığın Aksaray bölgesi için çok önemli olduğunu ifade eden Vali Altınok, “Aksaray’ın yüzde 70’i tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Sanayi gelişiyor turizm ticaret gelişiyor ama bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bilinir ve görünür gelecekte biz mutlaka tarım ve hayvancılıkla uğraşacağız. Bu yörede farklı bir şey yapabilme şansımız yok. Ne yaparsak yapalım tarım ve hayvancılık bu yörenin olmazsa olmazıdır” dedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynakları kullanılarak hazırlanan proje ile 30 aileye 20 baş koyun 1 baş koç verileceğini böylece çiftçilerin ekonomik olarak daha iyi duruma gelmesini teşvik edildiğini belirten Vali Altınok, “Aksaray’da bu tür projeleri çok önemsiyoruz. İnsanlarımızın doğdukları yerlerde doymalarını sağlamak adına yapılan bu projelerden çok güzel sonuçlar alıyoruz. Bu projelerin gerçekleştirilmesinde Aksaray milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, vakıf mütevelli heyetlerimize, muhtarlarımıza ve üretici çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum. Böyle projeleri yapmaya her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.
Eskil Kaymakamı Fatih Okumuş da eskiden 35-45 bin civarında küçükbaş hayvan bulunan Eşmekaya Beldesi’nde küçükbaş hayvan sayısının çoğaltılması ve üreticilerin daha çok kazanması adına proje uygulama merkezi olarak beldenin seçildiğini ifade etti. Dağıtılacak koyunların 1 yıl sigortalı olduğunu, 3 aylık yemleri ile birlikte üreticilere verildiğini belirten Kaymakam Okumuş, dağıtılan koyun ve koçların bedeli olan kredinin 2 yılı ödemesiz 6 yılda faizsiz eşit taksitlerle ödeneceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Vali Selami Altınok ilk çekilişi yaparak hak sahibi çiftçilere koyun ve koçların dağıtımı yapıldı.

Ekleme Tarihi
04.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aksaray, Koyun, Koç
Link: Aksaray’da Çiftçilere 600 Koyun 30 Koç Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız