Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
topraksız sera 

 
Sarıkaya’da topraksız serada yıllık 350 ton domates üretiliyor

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde modern teknoloji kullanılarak inşa edilen topraksız sera tesisinde, yıllık 350 ton organik salkım domates üretiliyor. Serada üretilen domatesler Kayseri, İstanbul ve Bursa’ya gönderiliyor.


Sera işletmecisi Sinan Ateş, 10 bin metrekare alana sahip serada yıllık 350 ton domates üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Seranın, ilçe ekonomisine ve istihdama da katkı sağladığını belirten Ateş, "İlçemizde böyle bir tesisin olması hem ekonomiye hem de istihdama da katkı sağlıyor. Tesisimizde 12 kişi çalışıyor. Biz domates üretimimizi topraksız tarım ile yapıyoruz. Sezonumuzu nisan ayında açıyoruz, ocak ayına kadar üretim yapıyoruz." dedi.

Tek sıkıntılarının jeotermal su kullanamamaları olduğunu ifade eden Ateş, "Sarıkayamız, jeotermal bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahip. Tarihi Roma hamamının ilçemizde bulunmasından da bu zenginliğin önemi ortaya çıkıyor. Biz 2011 yılında tesisimizi jeotermal suya uygun olarak kurduk. Buna göre, bütün anlaşmaları yaptık. Gerekli prosedürleri yerine getirmemize rağmen hala bu suyu kullanamıyoruz. Valiliğimizden çıkacak izni bekliyoruz. Eğer sıcak suyu kullanabilirsek seramızın kapasitesini artırmayı da düşünüyoruz. Şu an yıllık 350 ton üretim yapabiliyoruz. Eğer seramızda jeotermal su kullanmış olsaydık bu rakam 750 tona çıkmıştı." diye konuştu.

Devletin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kırsal Kalkınma Destekleri ile yatırımcıya büyük teşvikler verdiğini kaydeden Ateş, "Gerek bakanlığımız gerekse kırsal kalkınma destekleri ile üreticilere çok büyük kolaylıklar sağlanıyor ve çok büyük destekler veriliyor. Bu işe merakı olan, yapmak isteyen vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Tabi ki ufak tefek zorlukları var. Bir işi isteyerek ve severek yapınca başarılamayacak şey yok. İnşallah kaplıcaları ile tanınan ilçemiz bundan sonra seracılıkla da adından söz ettirir." şeklinde konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Topraksız sera, domates
Link: Sarıkaya’da topraksız serada yıllık 350 ton domates üretiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız