Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Öztiryaki: Hububatta bu yıl üreticinin yüzü gülüyor

Karaman'da hububat tarımı yapılan arazilerde dane kaybını en aza indirmek için 23 personelle bin 535 milyon dekar hububat alanında, biçerdöver operatörü kontrollerinin devam ettiği açıklandı.


İl genelinde arpa ve buğday hasadına başlandığını, ürün rekoltesinde geçen yıla oranla ciddi manada artış olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Karaman İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, "Bu sene geçen senelere nazaran yüzde 30 ile 40 gibi bir toplam ürün artışımız bulunmaktadır. Buğdaylarda, bir dekarda, kıraç alanlarda 300 ile 400 kilogramın üzerinde, sulu alanlarda ise 500 kilogramın üzerinde ürün alacağımızı göstermektedir. Üreticilerimiz emeklerinin karşılığını bugünlerde alacaklardır. Hasat sırasında ürün kaybı yaşanmaması için gerekli kurallara titizlikle uyulmalıdır. Bu konu hakkında İl Müdürlüğü olarak dane kaybını en aza indirmek için ekiplerimiz Karaman’daki hasat çalışmalarını sıkı bir şekilde kontrol etmektedirler." dedi.

Karaman’da hasat döneminde yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin anız yangınları olduğunu vurgulayan İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, toprağa ve çevreye büyük zararlar veren anız yangınlarının yasak olması nedeniyle anız yakanlar hakkında yasal işlem yapılacağını, vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını, anız yakılması olayı gördüklerinde; 177 orman yangını, 156 Jandarma imdat, 155 Polis İmdat ve 110 İtfaiyeye ücretsiz olarak bildirebileceklerini belirtti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Öztiryaki, Hububat, Dana kaybı
Link: Öztiryaki: Hububatta bu yıl üreticinin yüzü gülüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız