Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Seferihisar'da Yüzde 100 Ekolojik Pazar...

İZMİR (İHA) - Türkiye’nin en iddialı Organik Pazarı sloganıyla her cumartesi günü Seferihisar Ulamış Mahallesi’nde açılan yüzde 100 Ekolojik Pazar’da bu hafta “Bebek ve Çocuk Eşyaları Takası” düzenleniyor.
Seferihisar Belediyesi ve Buğday Derneği işbirliğinde Ulamış Mahallesi Slow Saloon tesisleri içerisinde açılan ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Organik Pazar 6 Temmuz Cumartesi günü Bebek ve Çocuk Eşyaları Takası’na ev sahipliği yapacak. Takas, günümüz ekonomisinin yarattığı “kullan at” kültürüne ve herşeyin parasal bir değere sahip olduğu sisteme alternatif mümkün olduğunca yerel bir çözüm ve model sunma amacıyla gerçekleştirilecek. Özellikle bebek ve çocukların hızla büyümesi, eşyaların eskimeden kullanılamıyor hale gelmesi nedeniyle Bebek ve Çocuk Eşyaları Takası daha büyük bir anlam ifade ediyor.
Takasta 0 -13 yaş için oyuncaktan kitaba, kıyafetten bebek arabasına, cd’den patene, bisiklete birçok bebek ve çocuk eşyası oluşturulacak takas masasında değiş tokuş edilecek. Bir katılımcının en fazla 15 parça eşya ile katılabileceği takas etkinliği saat 11.00 - 12.00 arasında eşyaların kabulu ile başlayacak. 12.30 -13.30 arasında ise takas başlayacak. Getirilen parça kadar götürme esasına dayanan takasta çok özel değerli eşyalar için ayrıca yüzyüze takas masası oluşturulacak. 15’in üzerinde eşya getiren vatandaşların fazla eşyaları bağış olarak kabul edilecek. Ayrıca takasa getirilen eşyaların eksiksiz, temiz ve kullanılabilir durumda olması gerekiyor.
Her hafta ekolojik yaşam ve organik tarım temalı etkinliklere sahne olan Seferihisar Yüzde 100 Ekolojik Pazarında aynı gün saat 11.30 - 13.30 arası Prof. Dr. Serdar Tezcan ve Füsun Tezcan ile "Böcek Bilimci Çocuklar Atölyesi" gerçekleştirilecek. Böcekler hakkında tanıtıcı bilgi, mikroskopta böcekleri inceleme fırsatı, canlı böceklerle uygulamaların yapılacağı atölye kurulacak.
 
                            
 

Ekleme Tarihi
06.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ürgüp’te 200 dönüm tarım alanı yandı
Link: Seferihisar'da Yüzde 100 Ekolojik Pazar...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız