Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ekmekte Gıda Kodeksi Fırıncılara Anlatıldı

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu'nda ekmek üreten işletme yetkilileri ile ekmekte gıda kodeksi konulu toplantı yapıldı.


Toplantının açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin, ekmeğin kaliteli ve hijyenik olarak tüketicilere ulaşması için yoğun çalışma içindeyiz. Türkiye'de yılda 6 milyon ekmeğin çöpe atılıyor. Ekmeğin israf edilmemesi, kesinlikle çöpe atılmaması gerekiyor. Yapılan bir araştırmada, ülkemizde günde 101 milyon adet ekmek üretiliyor. 95 milyon ekmek tüketiliyor. Maalesef 6 milyon ekmek israfa, çöpe gidiyor" dedi.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Ramazan Çolak ise "Gıda kodeksi hakkında yapılan değişiklikleri ekmek üreticilerine iletmek için böyle bir toplantıyı düzenledik" diyerek, ekmekte gıda kodeksi hakkında bilgiler aktardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli Mühendis Meral Canbay da, "2 Nisan 2013'de yürürlüğe giren Resmi Gazete'de yer alan, ekmek buğday unu veya tam buğday unundan yapılıyor deniyor" diye konuştu.

Canbay, ekmek ve katkı maddesi ile ekmek çeşitleri, gıda katkı maddesi yönetmeliği hakkında bilgi aktardı.

Toplantıya katılan ekmek üreticileri ise 1 Temmuz'da birçok ilde başlatılan katkısız ekmek üretimi konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini, ekmeğe kullanılan katkı maddesinin insan sağlığına zararlı olmadığını söyleyerek, Türk Gıda Kodeksi'ne uygun ekmek ürettiklerini kaydetti.

Somun ekmek fırını üreticileri de 1 Temmuz'da birçok ilde başlatılan katkısız ekmek üretimi konusunda Malatya'da açık ekmek fırınlarında da uygulanmasını istediklerini dile getirdi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ekmekte Gıda Kodeksi
Link: Ekmekte Gıda Kodeksi Fırıncılara Anlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız