Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mehdi Eker 


Bakan Eker: Bir milyona yakın hayvan ırkı ıslah edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Anadolu’nun kendi hayvan ırklarından 28 koyun ve keçi ırkınından bir milyona yakın hayvan ıslahının yapıldığını söyledi. Bakan Eker, Türkiye’nin keçi ve koyun sayısının son 10 yılda yaklaşık 36 milyonu bulduğunu dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Konya’nın Sarayönü ilçesinde Geleneksel Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) Gözlü İşletmeleri 63. Hasat Bayramı’na katıldı. Eker, burada biçer dövere binerek kısa bir süre hasat yaptı.

Bakanlığın hayvan ıslahı konusundaki çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Eker, 1 milyona yakın 28 ırktan oluşan Anadolu’nun kendi hayvan ırklarını para vermek suretiyle ıslah edildiğini anlattı. Eker, Türkiye'nin keçi ve koyun sayısının son 10 yılda yaklaşık 36 milyona ulaştığını aktardı.

BUĞDAY ÜRETİMİ BU YIL 22 MİLYON TONA ULAŞIYOR

Türkiye'de bu yıl buğday üretiminin 22 milyon tona ulaşacağını söyleyen Bakan Eker, Türkiye’nin ihtiyacının ise 18 milyon ton olduğunu ifade etti. Eker, “18 milyon ton olduğunda 75 milyon insanın ekmeği de, bulguru da, tohumu da, makarnası da yetiyor.” dedi.

Türk çiftçisinin daha verimli üretim yapması için bu yıl maliyetleri düşürdüklerini söyleyen Bakan Eker, çiftçinin cebine biraz daha para girsin diye bakanlık olarak 9 milyar karşılıksız nakit destek verdiklerini ifade etti. Bakan Eker konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün itibariyle ödediğimiz 6 milyar 600 milyonu geçti. Yani 6 ay içerisinde 9 milyarın 6 milyar 600 milyonunu ödedik. Yüzde 70'i geçti. Yine 6 aya kadar geri kalanını ödeyeceğiz.”

Protokol konuşmalarının ardından Bedri Ayseli ve Orhan Hakalmaz konser verdi.

 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
08.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bakan Eker,hayvan ırkı ıslah
Link: Bakan Eker: Bir milyona yakın hayvan ırkı ıslah edildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız