Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hububat Hasatı 


Hububat Hasatı Başladı

BURSA (İHA) - Bursa’nın İnegöl ilçesinde hububat hasadı başladı.
 
İncelemelerin ardından bir konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, "2013 yılı hasat çalışmaları sürüyor. Şehitler köyünde incelemelerde bulunuyoruz. Bu yıl 80 bin dekar civarında hububat ekimi yapıldı. 50-60 dekarı buğday ve arpadır. Yağışların bu yıl iyi geçmesi bölgemizde hububat verimini olumlu yönde etkilemiştir. Bu yıl dekar başına 500 kilogram verim alınmaktadır" dedi.
Hububat hasadı için yurdun muhtelif yerlerinden biçer-döverlerin geldiğini kaydeden Doğru, "İlçe Müdürlüğü olarak, muhtarlarımızla beraber köylerde yoğun denetimler yapıyoruz. Biçer-döverlerin 12 yaş ve üzeri olmaması gerekiyor. Hasat yapan biçer döverin dekar başına yüzde 1.5 oranında tane kaybı yaptırmaması gerekiyor. Yüzde 2 oranında kayıp demek, zarar demektir. Bundan dolayı yüzde 1.5'tan fazla tane kaybı olursa, biçeri bağlıyoruz. Aynı zamanda biçer-döver sürücüsünün operatör belgesi olması gerekiyor. Üreticimiz hasat döneminden memnun. Biçer-Döverle hasat işlemi konusundaki fiyat anlaşmasında muhtarlarımız yetkilidir" diye konuştu.

"BU YIL SAMAN SIKINTISI YAŞANMAYACAK"
 
Verimle beraber saman oluşumunun da olumlu yönde olduğuna dikkat çeken Doğru, bu yıl İnegöl ve çevresinde saman sıkıntısının yaşanmayacağını da sözlerine ekledi. Yağlık ay çekirdeği destekleme bedellerinin, üreticilerin banka hesaplarına yattığını da duyuran Müdür Doğru, "22 köyümüzde 552 çiftçimiz yağlık ayçekirdeği ekimi yapıyor. Bu günü itibariyle çiftçilerimizin banka hesaplarına, kilograma göre 0.24 kuruş olmak üzere toplam 585 bin TL yatırıldı. Çiftçilerimiz hesaplarından alabilirler. 

Ekleme Tarihi
08.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hububat Hasatı
Link: Hububat Hasatı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız