Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Belevi Şeftali Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, Belevi Halkına Festivaline Sahip Çıkması Konusunda Çağrı Yaparak; Festivalin Bundan Sonra Selçuk Ziraat Odası Başkanlığınca Devam Ettirilmesini İstedi.


İZMİR (İHA) - Belevi Belediyesi 5.Geleneksel Şeftali Festivalini gerçekleştirdi. Festivalde sahne alan Türk Hak Müziği ve Özgün Müziğin usta yorumcusu Oğuz Aksal, güçlü performansı ile Belevi Halkına doyumsuz bir gece yaşatırken, Grup Yol ve Özgür Çağrışım konseri ile renklenen festivalde en iyi şeftali yarışmasında 4 numarayla yarışan Mustafa Ali Erçetin'in ürettiği şeftali birinci oldu.
Belevi Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 5.sini düzenlediği Şeftali Festivali'ne Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Selçuk Tarım İlçe Müdürü Yunus Öztürk ile çok sayıda Belevi ve Selçuklu katıldı.
Ege TV Haber spikeri Mehmet Ali Deniz'in sunumuyla saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan festivalin açılış konuşmasını Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık yaptı. Belevi halkını festivaline sahip çıkmaya davet eden Başkan Işık, bütünşehir yasası kapsamında belediyenin kapatılıp Selçuk'a bağlanacağını, bu kapsamda birinci yılından bu yana büyük bir coşkuyla gerçekleşen şeftali festivalini belediye olarak son kez yaptıklarını söyledi. Festivalin ilk başladığı yıldan bu yana en büyük desteği Selçuk Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğünden gördüklerini, ancak bu yılki festivale Ziraat Odasından hiç bir destek görmediğini ve bunun nedenini de bilmediğini belirten Başkan Işık, Belevi halkına seslenerek festivallerine sahip çıkmalarını istedi. Başkan Işık, bölge için son derece önemli olan bu festivalin gelecek yıl Selçuk Belediyesi desteği ile Selçuk Ziraat Odası tarafından yapılmasını umut ettiğini söyledi.
İlçe Tarım Müdürü Yunus Öztürk ise bugüne kadar bu festivale katkı koyan başta Belevi Belediye'si olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Bu yıl 5.sini kutladığımız Şeftali Festivalimiz gelecek yıllarda da devam ettirilsin. Eğer devam ettirilmezse ben Yunus olarak her yıl burada Şeftali Festivali düzenleyeceğime söz veriyorum" dedi.
Festivallerin önemine vurgu yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise Belevi ve Selçuk bölgesinde şeftalinin yanı sıra son derece güzel olan sebze ve meyve üretimlerinin yapıldığını, bundan sonraki yıllarda bu tür ürünlerinde içinde bulunmasının çok daha güzel olacağına ve festivale ayrı bir güzellik katacağına inandığını kaydetti. Kaymakam Boyacı; "Bölgemizde pamuk, zeytin, incir gibi her türlü zirai ürünlerimiz var. Bu anlamda Selçuk'ta üretilen mahsullerin de bu etkinlikte bulunması çiftçilerimizi bu konuda onura etmiş olacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belevili kızlardan oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden Festivalde, ilk olarak Selçuklu yerel sanatçılardan oluşan Özgür Çağrışım sahne aldı. Daha sonra birbirinden güzel türküleri ile Grup Yol'un sahne aldığı festivalin son konuğu Türk Halk Müziği ve Özgün Müziğin usta yorumcusu Oğuz Aksaç oldu. Muhteşem bir sahne performans ile Belevi halkına ve tüm katılımcılara doyumsuz bir gece yaşatan sanatçı, seslendirdiği birbirinden güzel türküleri ile büyük beğeni topladı.
Öte yandan 6 üreticinin katıldığı şeftali yarışmasının jüri tarafından değerlendirilmesi yapıldı. Buna göre, yarışmaya 4 numarayla katılan şeftali üreticisi Mustafa Ali Erçetin birinci, 5 Numarayla katılan Mehmet Ali Oyamak ikinci ve 2 numarayla katılan Kemal Uçmaz üçüncü oldu, diğer üreticiler mansiyon aldı.
Yarışmanın jüri üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Ünal Şimşek, Ziraat Mühendisi Talip Altun, Tekniker Alkan Arslan, İşletmeci Aydın İnan, İzmir ve Selçuk Ziraat Odaları Meclis Başkanı İbrahim Akgün, Selçuk Ziraat Odası Meclis Üyesi ve aynı zamanda üretici Memiş Çerçioğlu, Üretici Fadime Kayayurt ve Çiftçi Mehmet Görüş.
Festivalde tüm katılımcılara Belevi Belediyesi tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Ekleme Tarihi
08.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Şeftali Festivali
Link: Belevi Şeftali Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız