Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mısır 


Çukurova’da Mısır Festivali

ADANA (İHA) - Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Tatarlı Köyü’nde önümüzdeki günlerde başlayacak olan hasat öncesi "Mısır Festivali" düzenlendi.
Türkiye’deki önde gelen tohum firmalarından Monsanto Dekalb'in geçtiğimiz günlerde Mersin’in Tarsus ilçesi ile Adana’nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde düzenlediği "Mısır Festivali"nin üçüncüsü Ceyhan ilçesine bağlı Tatarlı Köyü’nde çiftçi Ahmet Çetin’in mısır tarlasında gerçekleştirildi. Festivalde üreticilere, Dekalb Ceyhan Bölge Sorumlusu Ziraat Mühendisi İsa Irmak, tarafından toprak hazırlığı, sulama, gübreleme ve zirai mücadele yöntemleri konusunda uzmanlar tarafından bilgiler aktarıldı.
Irmak, Monsanto’nun bir kimya firması iken 1999 yılında önemli tohum firmalarını bünyesine dahil ederek önce mısır, ayçiçeği, pamuk ve kanola gibi tarla bitkileri diye adlandırdıkları tohum firmalarını daha sonra ise Seminis sebze tohumları grubunu bünyesine katarak tohumculukta çok önemli bir konuma geldiğini söyledi.
Tarla grubunda ise şu anda Mısır ve kanola ile çalıştıklarını belirten Irmak, "Firma olarak klasik satış yöntemleriyle yetinmeyip Türk çiftçisinin mısır tarımı ile ilgili bilinç seviyesini yükseltmek amacıyla bir dizi eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. Eğitimlerde akademik kariyerleri olan akademisyenlerden dersler alıyoruz. Bu eğitimlerde toprak hazırlığı, sulama, gübreleme ve zirai mücadele yöntemleri ana başlıkları altında ders işliyoruz" dedi.
Hasat öncesi düzenledikleri "Mısır festivali"nde de çiftçilere danelik ve silajlık çeşitlerin tanıtımının yanı sıra, tohumluk çeşitlerine ait ekim sıklık çalışmaları ve yurtdışında verimliliği artırmaya yönelik ekim tekniklerinden biri olan çift sıra ekim çalışmalarının sunumunu yaptıklarını ifade eden Irmak, "Dekalb markası olarak Türk çiftçisine hastalıklara dayanıklı yüksek verimli çeşitleri servis etmekle kalmayıp, her fırsatta tarımsal eğitimler vermeye, dünya tarımını yakından takip yeni tarım teknolojilerini getirmeyi kendimize görev sayıyoruz’’ diye konuştu.

Ekleme Tarihi
09.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çukurova’da Mısır Festivali
Link: Çukurova’da Mısır Festivali




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız