Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçiye çay da, kredi de TEB’den

Tarım bankacılığı alanındaki ürün ve faaliyetleriyle çiftçiye destek veren Türk Ekonomi Bankası, düzenlediği 'Çaylar TEB’den' etkinlikleriyle ülkenin dört bir yanında çiftçilerle buluşuyor. Çaylar eşliğinde gerçekleşen görüşmelerde, Türk Ekonomi Bankası'nın ürün ve hizmetlerininin ilk elden anlatma fırsatı bulunuyor.

Çaylar TEB’den etkinliği kapsamında son olarak Adana’yı ziyaret eden TEB yetkilileri, Çukurova’yı karış karış gezdi. TEB çalışanları, Karataş’ın Yemişli köyünde vatandaşlarla buluştu.
‘Çaylar TEB’den’ toplantıları kapsamında köy kahvehanesinde çiftçilerle bir araya gelen TEB Tarım Bölge Satış Yöneticisi Ali Karacalar, tarımı ve çiftçileri önemli gördüklerini belirterek bu anlamda pek çok ürün ve hizmet sunduklarını anlattı. Tarımla ilgili her yerde bulunma gayreti içinde olduklarını dile getiren Karacalar, banka olarak sektöre yönelik tarım kredileri, yatırım kredileri, hayvancılık kredileri, arazi edinim kredileri, traktör kredileri verdiklerinin altını çizdi.

Çiftçilere ‘Harman Kart’ verildiğini ifade eden Karacalar, "Bu kart, çiftçinin ödeme dengesine göre ayarlandı. Kart ile üreticiler hem nakden rahatlıyor hem de alışverişlerini kolay yapıyor. Harman Kart kullanıcıları, 5 ay sıfır faiz ile akaryakıt alıyor. Bu çok önemli. Çünkü tarımda en önemli girdi maliyeti mazot. Üretim maliyetlerinin hemen hemen üçte birine denk geliyor. Üretim için büyük anlaşmalarımız var. Bu bağlamda Adana’da ilçe ve köylerde çiftçimizle bir araya geliyoruz. Onları yeni uygulamalar hakkında bilgilendiriyoruz." dedi.

"ÇUKOBİRLİK’LE PROTOKOL İMZALANDI"

Üreticiye destek olmak amacıyla Çukobirlik’le protokol imzalandığına vurgu yapan Ali Karacalar, "Biz üreticimizin yanında olduğumuzu göstermek, üreticimizin köylerine, ayaklarına gidip ürünlerimizi tanıtmak istiyoruz. Hedefimiz, tarım bankacılığında farklı bir vizyon çizdiğimizi göstermek. Bunu da üreticilerin yanında olarak gösteriyoruz. Özelliklede sivil toplum kuruluşları dediğimiz üretici örgütleriyle protokoller düzenleyerek üreticilere hizmeti daha hızlı götürmenin planlarını, programlarını yapıyoruz. Bu amaçla Çukobirlik ile yaptığımız protokolü hayata geçirdik. Güneydoğu ve Çukurova Bölgesi’nin tamamında yürütülüyor. Her akşam saat 5-6 gibi şubelerimizle birlikte sahada olacağız." diye konuştu.
 
(CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TEB, Çiftçiye kredi
Link: Çiftçiye çay da, kredi de TEB’den




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız