Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
menderes nehri 


Menderes Nehri'nin kirliliği tarımı tehdit ediyor

Bir zamanlar suyu içilebilen, şimdi ise kirliliği sebebiyle sulama yaparken çiftçilerin ayaklarını değdirmeye korktuğu Menderes Nehri, tarım arazilerini tehdit ediyor. Şehirlerin ve sanayi tesislerinin atıklarıyla kirletilen nehrin temizlenmesi için ciddi bir çalışma yapılmasını isteyen Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ovası'nda böyle giderse gelecek nesillerin tarım yapamaz hale geleceğini söyledi.

Ovadaki tarım arazilerinin Menderes Nehri’nden iki kanalla sulandığını belirten Kocabaş, sulama için pek elverişli olmadığını söyledi. Sanayi atıklarının nehrin sularını önemli ölçüde kirlettiğine dikkat çekerek, “Arıtma sistemi olmayan belediyeler ve sanayi kuruluşları, atıklarını doğrudan Mendres’e salıyor. Tarlalarımızda sulama yaparken suya değen ayaklarımızda yaralar oluşuyor. Bunun bir an önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önlem alınması gerekiyor. Bu topraklar sadece bize ait değil, evlatlarımıza kalacak. Bizden sonrakilerin de sağlıklı tarım yapabilmesi için şimdiden korunması lazım. Nehrimizi temiz tutamaz, topraklarımızı da kirletirsek çocuklarımız tarım yapamayacak hale gelir.” dedi.

Söke Ovası olarak sulamada kirlilik dışında ciddi bir sıkıntıları bulunmadığını belirten Oda Başkanı Kocabaş, “Ovada 360 bin dekar pamuk ekili. Sulamayla ilgili çok sıkıntımız olmamakla birlikte sulama kanalları, yüzde 60 sulanabilir konuma göre planlanmış. Bundan dolayı zaman zaman sıkıntımız oluyor. Pamuğun sulanması, her zaman aynı döneme denk gelmiyor.Geçen yıllarda 5 Temmuz'da sularken bu yıl 25 Haziran'da başladık. Şu anda sulamayla ilgili tek sıkıntımız kirlilik.” açıklamasını yaptı. 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
09.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Menderes Nehri'nin kirliliği tarımı tehdit ediyor
Link: Menderes Nehri'nin kirliliği tarımı tehdit ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız