Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İlhami Teke 


Çözüm süreci talebi artırdı, hayvancılık kredileri 6 ayda 17 milyon TL'yi aştı

Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki çiftçilerin çözüm süreci ile birlikte hayvancılık kredilerine olan taleplerinde patlama oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri bölgedeki çiftçilere son 6 ayda yaklaşık 17 milyon 135 bin TL hayvancılık kredisi verdi.


Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizin 30 yıllık terör sorunu nihayet çözülüyor. Çözüm sürecine kurum olarak her türlü desteği veriyoruz. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaptığımız incelemelerde vatandaşların bu sürece verdiği destek net olarak görülüyor. Bu destek bizleri oldukça memnun ediyor. Barış süreci ile birlikte bölgedeki üreticilerin hayvancılık kredilerine taleplerinde ciddi artış var. Kurum olarak bu talepleri karşılamaya azami özen gösteriyoruz. 0-4 faiz oranlarında verilen bu krediler sayesinde bölge halkı ekonomik olarak güçlenecek, barış sürecine olan destek artacaktır." dedi.

2013 yılında Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşayan yaklaşık 5 bin 800 üreticiye 17 milyon 135 bin TL hayvancılık kredisi verildiğini kaydeden Teke, şöyle devam etti:

"Kurum olarak Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki çiftçilerimize 3 bölge müdürlüğü ve 165 birim kooperatifi ile hizmet veriyoruz. Bu bölgenin en ücra köşesinde yaşayan çiftçimiz bile ayağında hizmet almaktadır. Son altı ay içerisinde bölge çiftçilerine 0-4 faiz oranları ile 872 büyükbaş, 3 bin 419 küçükbaş hayvan verdik. Besicilerimize 11 milyon 472 bin TL yem kredisi verdik. Hayvancılığın bu bölgede yaşayan vatandaşlar için hayati önem taşıdığını çok iyi biliyoruz. Bölgede hayvancılığı geliştirmek, ırkları ıslah etmek için çalışmalarımız devam ediyor."

Teke, ayrıca Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki kullanılmayan tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması için Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesindeki teknik elemanların saha çalışması yaptığını da sözlerine ekledi. 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
11.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: hayvancılık kredileri
Link: Çözüm süreci talebi artırdı, hayvancılık kredileri 6 ayda 17 milyon TL'yi aştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız