Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aydın Ziraat Odası Ve Sgk Çiftçi İçin El Ele Verdi

AYDIN (İHA) - Aydın Ziraat Odası ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü, çiftçilerin SGK’nın yeni düzenlemeleri konusunda bilgilendirilmesi amacıyla proje başlattı.
SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz ve SGK İl Müdür Yardımcısı Cafer Çakır, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı’yı ziyaret etti. Ziyarette Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu ve Aydın Ziraat Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.
 
SGK ve Aydın Ziraat Odası’nın üreticisi kesimine hizmet veren iki kurum olduğuna işaret eden SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde görüş alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Çiftçilerin SGK ile yaşadıkları sıkıntıları gözden geçirmek istediklerini ifade eden Poyraz, “Bağ-Kur ve SSK’nın SGK çatısı altında birleşmesinden sonra uygulamalarda değişiklikler oldu. Bu değişiklikler çiftçilerimizi de ilgilendiriyor. Yeni düzenlemeyle ziraat odasına kayıt yaptıran yeni bir üyenin en geç 15 gün içerisinde SGK’ya bildirilmesi gerekiyor. Bu bildirimin yapılmaması veya gecikmesi halinde cezai müeyyideler uygulanıyor. Sıkıntıların yaşanmaması için zaman zaman bir araya gelerek yenilikleri paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Ayrıca son düzenlemenin ardından ziraat odasına kayıtlı olmayanlar Bağ-Kur’a güvencesi altına giremiyor. Bağ-Kur’dan yararlanmak isteyenler ziraat odaları veya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine kayıt yaptırması gerekiyor” dedi.
 
“ÇİFTÇİYİ BİRLİKTE BİLİNÇLENDİRELİM”
 
Kendisinin yerinde hizmet anlayışını benimseyen bir idareci olduğunu kaydeden İl Müdürü Poyraz, “40 yıldır bu kurumda hizmet veriyorum. Yıllardan beri hep yerinde hizmeti benimsemiş ve dillendirmiş bir idareciyim. Köylerimize kadar giderek sorunları yerinde dinlemeli, çözüm yollarını aramalı ve çiftçilerimize SGK’ya karşı olan sorumluluklarını hatırlatmalıyız. Daha öncede bu tip çalışmalar gerçekleştirdim. Hatta bazı köylerde, köylünün ayağına kadar gidip sorunları dinlememiz vatandaşımızı hem sevindirmiş hem de şaşırtmıştı. Gerektiğinde mesai saatlerinin dışında da konunun uzmanı arkadaşlarımızla köylerimizde toplantılar gerçekleştirebiliriz. Biz Aydın Ziraat Odamızın koordinesine hazırlanacak program dahilinde köylülerimize SGK’daki kendileriyle ilgili son düzenlemeler hakkında bilgilendirmek istiyoruz” diye konuştu.
 
Aydın’ın Türkiye’ni en önemli tarım kentlerinden bir tanesi olduğunun altını çizen Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı da, SGK heyetine ziyaretleri için teşekkür etti. SGK İl Müdürü Poyraz’ın gündeme getirdiği köy toplantılarının düzenlenmesi için Aydın Ziraat Odası olarak her türlü desteği vereceklerini açıklayan Posacı, “Aydın genelinde ziraat odalarına kayıtlı 128 bin üreticimiz bulunuyor. Buda yaklaşık 400-500 bin kişilik bir nüfusa isabet ediyor. Yani Aydın’ın yüzde 40-45 geçimini tarımsal faaliyetlerden sağlıyor. SGK İl Müdürümüz başta olmak üzere SGK çalışanlarının verdiği hizmetlerden son derece memnunuz. Yaşadığımız sıkıntılarda ve acil durumlarda istediğimiz zaman karşımızda bir muhatap bulabiliyoruz. Zaman zaman bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunuyoruz. Bilindiği gibi odalara kayıtlı olanlar Bağ-Kur’dan faydalanabiliyorken tarım işçileri sosyal güvenlik şemsiyesinin dışında kalıyor. Her gün yeni gelişmeler oluyor. İnşallah yeni projelerde tarım işçileri de güvence altına alınabilir” şeklinde konuştu.
 
SGK İl Müdürlüğü ile birlikte köylerde yapılacak gece toplantıları ile çiftçileri SGK’nın yeni düzenlemeleri hakkında bilgilendirmek ve sorunları yerinde dinlemek istediklerini açıklayan Posacı, bu toplantıları yapılacak planlama doğrultusunda gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
11.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aydın Ziraat Odası Ve Sgk Çiftçi İçin El Ele Verdi
Link: Aydın Ziraat Odası Ve Sgk Çiftçi İçin El Ele Verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız