Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

                                                                                                                                                                                                                                                                                      

60 Dekar Alanda Başladı, 450 Dekar’a Çıkardı

MALATYA (İHA) - Malatya’da modern sebze üretim işletmeciliği yapan Ramazan Pekşen, 60 dekar alanla işe başladı ve bugün üretimi 450 dekar’a yükseltti. Battalgazi İlçesi Çolakoğlu Köyü’nde 450 dekar alanda sebze üretimi yapan Ramazan Pekşen’in sebze üretim sahasında, Vali Vasip Şahin ve beraberindeki heyet tarafından inceleme yapıldı.
 
Battalgazi ilçesinin en büyük sebze üretim sahası ziyaretine, Vali Vasip Şahin ile birlikte Battalgazi İlçe Kaymakamı Asalet Karabulut, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatma Kurt Aydın ve Çolakoğlu Köyü Muhtarı Levent Çolakoğlu katıldı.
 
İncelemeler sonrası açıklama yapan Vali Vasip Şahin, “Çiftçimizin modern tekniklerle gerçekleştirdiği üretimin bölge çiftçisine iyi bir örnek olmuştur. Çiftçimiz üretim konusunda bilgi ve tecrübelerini bölge çiftçisiyle paylaşarak bölge tarımının gelişmesinde öncülük yapacaktır. Başarılı çalışmalarından dolayı Ramazan Pekşen kardeşimizi kutluyorum” dedi.
 
Tarım alanında yapılan çalışmaların zorluğuna değinen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, “Bu kadar geniş bir alanda sebze tarımı yapmak gerçekten zor ve meşakkatli bir iş. Hem yetiştirme hem de pazarlama konusunda sıkıntı çekmeden ürünü tüketiciye kaliteli bir şekilde sunmak Ramazan Beyin bu işi ne kadar başarılı bir şekilde yaptığını göstermektedir. Biz de il ve ilçe müdürlüğü olarak üreticimizi takdirle karşılıyor böyle gayretli ve çalışkan üreticilerimizi her zaman destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Üretimi gerçekleştiren Ramazan Pekşen ise işletmesinde 5 yıl önce 60 dekar alanda sebze tarımı yaparken bugün 450 dekar alanda sebze tarımı yaptığını, işletmesinde domates, salatalık, biber çeşitleri, patlıcan, kavun, karpuz ve yeşillik çeşitleri üretimi gerçekleştiğini, kaliteli ve verimli üretim sonucunda pazarlama sorunu yaşamadığını ifade ederek, ziyaretlerinden dolayı Vali Şahin’e teşekkür etti.

Ekleme Tarihi
12.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 60 Dekar Alanda Başladı, 450 Dekar’a Çıkardı
Link: 60 Dekar Alanda Başladı, 450 Dekar’a Çıkardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız