Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Çiftçi ara elaman sıkıntısı yaşıyor"

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ve yönetim kurulu üyeleri, Ticaret Odası’nın yeni başkanı Atila Menevşe ile ikinci kez Adana Ticaret Borsası başkanlığına seçilen Muammer Çalışkan'ı makamında ziyaret ederek, ''hayırlı olsun'' dileğinde bulundu.

Başkan Homurlu, ziyaretteki konuşmasında, Adana Çiftçiler Birliği'nin 1930'da kurulmuş Türkiye'nin ilk çiftçi örgütü olduğunu belirterek, Adana Çiftçiler Birliği’nin sadece bir fikir platformu, bir arayış grubu değil, görüş, öneri ve çözümler üreterek, tavır koyarak, görev yüklenerek, karar alma durumunda olan siyasete yardımcı olmaya çalışan üretici grubunu temsil ettiğini söyledi.

Çiftçiler Birliği İkinci Başkanı Mutlu Doğru ise yapılan sohbet sırasında, çiftçilerin yaşadığı ara eleman sorununa değinerek, ''Hayvancılık tesislerinde sağımcıdan, hayvan bakıcısına kadar birçok alanda ara eleman sorunu yaşıyoruz. Bunun yanı sıra narenciye bahçelerinde aşılama, budama ve bakımdan anlayan, tarlada ilaçlama, ekim yapabilen, her türlü tarım alet ve ekipmanlarını kullanabilen ara eleman bulmakta güçlük yaşanıyor." diye konuştu.

ATO Başkanı Menevşe ise Türkiye'de hemen hemen tüm sektörlerin en önemli sorunun ara eleman olduğunu belirterek, kurumlar arası işbirliğini güçlendirerek, bunun çözümüne katkı sunma gayretinde olacaklarını bildirdi.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Homurlu, ikinci başkan Doğru, genel sekreter Oana Çorat ile yönetim kurulu üyesi Sinem Özkan Başlamışlı, ATO'yu ziyaretin ardından Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan'ı da ziyaret ederek, Çalışkan'ı göreve yeniden seçilmesinden dolayı kutladı. 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
14.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçi ara elaman sıkıntısı yaşıyor
Link: Çiftçi ara elaman sıkıntısı yaşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız