Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Patlıcan 


Korkuteli Patlıcanı Avrupa Sofrasında

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Bayat ovasında yetişen patlıcan ve çarliston biberler, Avrupa sofrasında yer almaya başladı.
 
Korkuteli Bayat ovasında Erten Tarım tarafından yetiştirilen patlıcan ve çarliston biberlerin, Mertcan Tarım tarafından Avrupa’nın değişik ülkelerine ihracatının yapıldığı belirtildi.
 
Türkiye’nin patlıcan kebabının Avrupa’da çok sevildiğini ve özel hazırladıkları patlıcan kebabını Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini belirten Erten Tarım sahibi İsmail Erten, Avrupa’yı adeta Türkiye’nin beslediğini söyledi.
 
Sabahtan akşama kadar kadınlı erkekli 250 kişinin yurt dışına ihraç ettikleri patlıcanları topladıklarını ifade eden Erten, “Dünya patlıcan üretiminde en büyük paya sahip olan ülkeler arasında Türkiye ilk 5’te yer almaktadır. Bunun yanında çarliston biber ve patlıcan, Türkiye genelinde yaş meyve ve sebze alanında en fazla ihracat payına sahip olan ürünlerdendir. Türkiye’deki patlıcan ve çarliston ihracatı bu yıl Avusturya ile başlandı. Önümüzdeki günlerde Almanya, Rusya, Gürcistan, Hollanda, Fransa olmak üzere birçok ülkeye gönderilecek. Patlıcan kalori değeri düşük bir besin çeşididir. A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulundurur. Patlıcanın faydaları; sinirleri yatıştırır, tansiyonu düşürür ve kalp çarpıntısını giderir. Ayrıca bağırsakları yumuşatır ve idrarı söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur” dedi.

Ekleme Tarihi
15.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Korkuteli Patlıcanı Avrupa Sofrasında
Link: Korkuteli Patlıcanı Avrupa Sofrasında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız