Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muhsin Temel 


Temel: 2 milyon ton hububat hasadı bekliyoruz

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, il genelinde 2 milyon ton hububat hasadı beklediklerini açıkladı. Temel, bunun 1,5 milyon tonu buğday, 600 bin tonu da arpa olduğunu belirtti.


Yağış miktarındaki artış ve hastalıkların olmaması dolayısıyla verimde artış beklediklerini ifade eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, “Bu doğrultuda geçen seneki tahminlerimizden yaklaşık yüzde 15 daha fazla verim bekliyoruz. Ankara’da yaklaşık 1,5 milyon civarında buğday hasadı, 600 bin ton arpa hasadı beklentimiz.” dedi.

36 EKİP DANE KAYBINI KONTROL EDİYOR

Muhsin Temel, dane kaybı ile mücadele için kurdukları 36 ekibin kontrollerini sürdürdüklerini kaydetti. Temel, “Bu sene özellikle biçerdöver kontrollerinde, arpa kontrollerinde kurduğumuz ekipler vasıtası ile çok ciddi bir denetim gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 36 ekibimiz her gün arazideler. Bunun yanında vatandaşların çok aceleye getirip olgunlaşmamış ürünleri hasat etmeme duyarlılığı da bizi sevindiriyor. Ankara’da 2013 sezonunda çiftçinin birliklerin ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin ortaklaşa çok güzel bir organizasyonu söz konusu.” açıklamasında bulundu.

ANIZ YAKMAK CEBİNDEKİ PARAYI YAKMAKLA EŞ DEĞER

Çiftçileri anız yangınlarına karşı uyaran Muhsin Temel, anız yakmanın insanın cebindeki parayı yakmakla eş değer olduğunu savundu. Temel şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın kesinlikle anızlarını yakmamaları çok önemlidir. Anız yakmak demek insanın cebindeki parasını yakmakla eş değerdedir. Bu doğrultuda denetimlerimizi sıklaştıracağız. Özellikle güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz, kaymakamlıklarımız, belediyemiz, ilçe tarım müdürlüklerimiz, jandarmamız, muhtarlıklarımız çok ciddi bir takip yapacaklar. Çiftçilerimizin bu yıl hayırlı ve bereketli bir yıl geçirdiklerini düşünüyorum. Bakanlığımızın açıkladığı fiyat politikasının da doğru bir karar olduğu ortaya çıktı. Çünkü protein oranına göre yapılan ücretlendirmenin ne kadar doğru olduğu da ortaya çıkmış oluyor.”
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
18.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Temel: 2 milyon ton hububat hasadı bekliyoruz
Link: Temel: 2 milyon ton hububat hasadı bekliyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız