Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ekmek 


Didim’de 250 Gram Ekmek 90 Kuruş

AYDIN (İHA) - Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nca getirilen uygulama ile ekmekte katkı maddesi çıkarılarak ekmek daha sağlıklı hale gelirken, Didim’de de Fırıncı esnafı zammı da beraberinde getirdi. Didim’de 250 gram ekmek 90 kuruş olurken Ramazan dolayısıyla satılan 300 gram pide 1,5 TL’den satışa sunuluyor.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ekmek yapımında kullanılan 17 katkı maddesinin çıkarılarak daha sağlıklı ve organik üretim yapılmasına yönelik uygulama Didim'deki fırınlarda başlarken geçen hafta çıkarılan tebliğle ilgili değerlendirmede bulunan Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Fırın İşletmecisi Nihat Sandıkçı ekmeğe zammı da işaret etmişti.
 
Didim’de kapıda olan ekmek zammı ise uygulamaya sokuldu. Daha önce 75 kuruş olan 250 gram ekmek 90 kuruşa çıktı. 100 gram simit ise 90 kuruşa yükselirken Ramazan ayı dolayısıyla satılan 300 gram pide ise 1,5 TL’den satılmaya başlandı. Yeni fiyat tarifesine geçen fırınlar ise astıkları pankartlarla ekmeğe zam yapıldığını duyurdu. Ekmek zammı ise halkı memnun etmezken, Didim’de ekmek fiyatlarına kısa sürede iki kere zam yapılmasını doğru bulmadılar.
 
Didim'de ekmeğe yapılan zammın 12 Temmuz 2013 tarihinde Didim Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda Gıda Komisyonu Raporu ve Fırıncıların talebi üzerine ekmek zammının görüşüldüğü, 1 TL olması önerilen zammın 90 kuruş olması yönünde karar alındığı öğrenildi. 

Ekleme Tarihi
18.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 250 Gram Ekmek 90 Kuruş
Link: Didim’de 250 Gram Ekmek 90 Kuruş




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız