Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Organik Pamuk 


Borsa’dan Organik Pamuk İstişare Toplantısı 

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) tarafından ‘Organik Pamuk’ istişare toplantısı düzenlendi.
Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın organizasyonuyla Organik Pamuk istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Derviş Göçer, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, Çukobirlik Başkanı Selahattin Güneş, Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya ve çırçır fabrikası sahipleri katıldı.
 
Toplantıda organik pamuğun geleceği konuşuldu. Organik Pamuk konusunda bilgi veren ŞUTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, bazı üreticilerin organik pamuk üretimini sadece belge üzerinde yaptıklarını ifade ederek bu durumun önlenmesi gerektiğini kaydetti.
 
Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak bu yönde çalışmalarının olduğunu belirten Çiçek, sanayicilerin sorunlarını dinledi. Sanayicilerin organik pamuk üretiminin sadece belge üzerinde yapıldığını şikayet etmesi üzerine Çiçek, Ticaret Borsası olarak bunun takipçisi olacaklarını söyledi. Tam donanımlı bir çırçır fabrikasının yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olduğunu da aktaran Çiçek, “Sanayicilerimiz organik pamuğun sadece belge üzerinde yapıldığını söylüyor. Eğer böyleyse bu durum çırçırcılara arasında haksız kazanca neden oluyor” dedi.
 
Pamuk kirliliği ile mücadele için de daha önce bir komisyon oluşturduklarını hatırlatan Çiçek, bunun sonucunda pamukta kirliliğin giderek azaldığını söyledi. Pamuğun stratejik bir ürün olduğunu aktaran Çiçek, “Bu nedenledir ki pamuk bölgemiz için çok önemli, Şanlıurfa’da yetişen pamuk Ege Bölgesi’ndeki pamukla eşdeğer. Pamuktaki kirlilik sorununu büyük oranda çözdük” diye konuştu.
Gerçekleştirilen toplantıda; çırçırcıların şikayeti üzerine bir komisyon oluşturuldu. Oluşturulan komisyon organik pamuk ile ilgili şikayetleri yetkili kurumlara bildirecek. Toplantı sonunda Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından pamuk istişare toplantılarının periyodik bir şekilde yapılacağı kararlaştırıldı.

Ekleme Tarihi
19.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Borsa’dan Organik Pamuk İstişare Toplantısı
Link: Borsa’dan Organik Pamuk İstişare Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız