Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gezici tarım işçilerine eğitim veriliyor

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yılın belirli aylarında hasadı sebze tarlalarında çalışmak üzere Amasya’ya gelen gezici tarım işçilerine yönelik eğitim programları başlattı.


Temmuz, ağustos ve eylül aylarında çalışan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan gezici tarım işçileri, 'Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) personeli tarafından merkeze bağlı Toklucak köyünde eğitiliyor. Eğitim seminerinde tekniker Dudu Ceylan ve Pınar Öztiryaki kadın işçilere, yeterli ve dengeli beslenme, 0–1 yaş bebek beslenmesi, hijyen ve iyotlu tuz kullanımı konularında bilgiler verdi.

Amasya’nın bitkisel üretim potansiyeli çok yüksek olduğuna işaret eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, “İlimize gelen mevsimlik gezici tarım işçileri bu sektörde önemli bir açığı kapatıyor. Kurum olarak faaliyet alanımızdaki konularla ilgili, bu işçilere yönelik eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimlerde, hem hasatta çalışan işçilere konuyla ilgili teknik bilgiler veriyor hem de kadınlara beslenme, sağlık ve bebek bakımı konularında dikkat edilmesi gereken hususları anlatıyoruz.” dedi. Gülbay, dönemsel olarak yapılan hasat boyunca Amasya’ya gelen mevsimlik gezici tarım işçilerine yönelik eğitimlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
20.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gezici tarım işçilerine eğitim veriliyor
Link: Gezici tarım işçilerine eğitim veriliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız