Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Süne Zararlısına Karşı Mücadele Sona Erdi

KAYSERİ (İHA) - Pınarbaşı ilçesinde hububatta süne zararlısına karşı mücadele sona erdi. Hububatta kalite ve verim kaybına yol açarak büyük zararlar oluşturan süne zararlısına karşı, Pınarbaşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar tamamlandı.


111 köyde süne mücadelesi çalışmalarına başlayan İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı 3 ekip yaklaşık 300 bin dekar alanda kıymetlendirme çalışması yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Demirbaş, ''Yapılan kıymetlendirme çalışmasında belirlenen nimf oranlarına göre kimyasal mücadeleye karar verilen 77 köyde yaklaşık 52.786 dekar alan ilaçlandı. Süne zararlısı buğdayda beslenme sırasında yaptığı emgi sonucu buğdayın özünü bozduğundan, buğday ekmeklik olma özelliğini kaybediyor'' dedi.
 
Hububat üretimi açısından Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Pınarbaşı’nda süne mücadelesinin büyük önem taşıdığını belirten Demirbaş, ''Yaptığımız özverili çalışmalar sonucunda süne zararlısına karşı zamanında yapılan ilaçlamalar bizi sevindirdi. TMO’nun yeni alım politikasına göre kaliteli buğdaylara daha fazla fiyat veriliyor. Bu şekilde üreticilerin emeklerinin karşılığını almasından dolayı mutluyuz. İnşallah hububatta kaliteli ve protein oranı yüksek ürün bekliyoruz. 2013 yılı süne mücadelesi çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı. Çalışmalar sırasında emeği geçen ilçe müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ekleme Tarihi
21.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Süne Zararlısı
Link: Süne Zararlısına Karşı Mücadele Sona Erdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız