Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Manisa’da Göletlere 150 Bin Yavru Balık Bırakıldı

MANİSA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği göletleri balıklandırma çalışmaları 2013 yılında da devam ediyor.


Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi konu ile ilgili açıklamada, “2013 yılı balıklandırma programı doğrultusunda Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsüne bağlı Kepez Şubesi’nden temin edilen 150 bin adet pullu sazan balığı yavrusu yeni yapılan göletlere salındı. Balıklandırma programı kapsamında Manisa Merkeze bağlı Karakılıçlı ve Çamlıça Köyü Göletleri, Akhisar İlçesi Göçek Köyü Göleti, Kırkağaç İlçesi Gökçukur, Demirtaş ve Çaltıcak Göletleri, Gördes ilçesi Çiçekli ve Doğanpınar Göletleri, Soma Çerkez Sultaniye Göletleri pullu sazan balığı ile balıklandırıldı” dedi.

Bu göletlerde 01 Haziran 2015 tarihine kadar her türlü su ürünleri avcılığının yasaklandığını belirten İl Müdürü Çebi, amatör balıkçılar için de avlanma koşullarına değindi. Çebi, "Amatör balıkçılar, içinde su ürünleri kooperatifi olan veya balık çiftliği olan Demirköprü, Soma-Sevişler, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerine bağlı Afşar Baraj Göllerinde sadece resmi tatil günleri dahil olmak üzere, üç iğneli olta ile balık avcılığı yapabilir. Alabalık avında ise en fazla 2 iğneli ve maksimum 2 adet olta ile avlanabilirler. Kiraya verilemeyen göletlerde haftanın yedi günü üçer iğneli maksimum dört olta takımı ile balık avcılığı yapabilir. 40 cm den küçük sazan balığı, 90 cm den küçük yayın balığı avlayamazlar. Küspeli olta, Tırıvırı, LPG tüpü, zıpkın, serpme ağı, uzatma ağları gibi av araçları ile avlamaları yasaktır. Bakanlığımızca yayımlanan ve amatör balıkçılığı düzenleyen 3/2 numaralı sirkülerde yayımlanan her türlü kurallara uymak zorundadırlar” diye konuştu.

Son olarak kural ihlali halinde uygulanacak cezalara da değinen İl Müdürü Çebi; “Avlanma yasağına uymayan amatör balıkçılara 272 TL ile 1.856 TL idari para cezası uygulanacaktır. Vatandaşların, avcılığa yasaklanmış olan göletlerde, balık avlandığını görmeleri durumunda Alo 156 Jandarma hattına, en yakın İlçe Müdürlüklerine veya İl Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Şubesine telefon ile bilgi vermeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
21.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Manisa’da Göletlere 150 Bin Yavru Balık Bırakıldı
Link: Manisa’da Göletlere 150 Bin Yavru Balık Bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız