Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Afyonkarahisar’da Bulunan Göl Ve Göletlere 241 Bin Adet Yavru Bırakıldı

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kentte bulunan göl ve göletlerin balıklandırılması programının hayata geçtiğini kaydederek, “Proje kapsamında kentimizde bulunan göl ve göletlere 241 bin adet yavru balık bırakıldı” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı balıklandırma programı çerçevesinde Afyonkarahisar’da önceden belirlenen göl ve göletlerin balıklandırıldığını kaydeden Arap, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden teslim alınan 241 adet balığın ekipler tarafından göl ve göletlere bırakıldığını söyledi. Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap konu hakkında yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
“Müdürlük olarak doğal göllerimiz ile göletlerimizdeki balık faunasının sürekliliği bizim için önemlidir. Bu amaçla her yıl düzenli olarak ve ihtiyaç duyulan yerlerin balıklandırılması için program yapılmakta ve balıklandırılmaktadır. Biz bakanlık ve il müdürlüğü olarak balık neslinin sürekliliği için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz. Halkımıza düşen ise boy ve zaman yasaklarına uymalarıdır. Unutulmamalıdır ki göl ve göletlerimizdeki balık neslinin devamı halkımızla ortak hareket etmemize bağlıdır. Boy ve zaman yasaklarına uyulmaz, küçük balıklar avlanırsa ve özellikle üreme dönemlerinde bilinçsiz olarak kıyıya yanaşan anaçların avlanması balık neslinin sürekliliğine vurulan bir darbedir. Bu nedenle balık avcılığı yapan amatör avcılarımızın bu bilinçte olması gerekmektedir. Ayrıca, buradan amatör avcılarımıza ve halkımıza sesleniyorum. Hiç kimse müdürlüğümüzün izni ve bilgisi dışında her ne türde olursa olsun başka kaynaklardan balık getirerek atmasın. Özünde iyi niyetli gibi görünen bu hareket balığın atıldığı göldeki diğer balık türlerinin baskılanmasına ve hatta yok olmasına neden olabilmektedir.”

Ekleme Tarihi
23.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Afyonkarahisar’da Bulunan Göl Ve Göletlere 241 Bin Adet Yavru Bırakıldı
Link: Afyonkarahisar’da Bulunan Göl Ve Göletlere 241 Bin Adet Yavru Bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız