Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarımda bireysel sulamaya destek uyarısı

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 'Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı'na başvurmak isteyen üreticileri, acele etmeleri konusunda uyardı. Başvuruların 30 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar alınacağını, daha sonra yapılacak başvuruların kabul edilemeyeceğini belirten Temel, destekten faydalanmak isteyen üreticilerden salı gününe kadar başvurularını yapmalarını istedi.


Suyun tarım için önemine değinen Temel, sınırlı olan su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasının şart olduğunu dile getirerek, açıktan sulama yöntemlerinde suyun kaynaktan sulama yapılacak alana gidinceye kadar yüzde 50’lere varan kayıplar yaşandığını ifade etti. Temel, bu kayıpları ortadan kaldıracak ve suyun verimli kullanılmasını sağlayacak, suyu kaynaktan tarlaya kapalı borularda götüren yedi sisteme yüzde 50 hibe desteği verileceğini söyledi.

Ankara’da 98 bin hektar arazinin sulanabildiğini kaydeden Temel, “Ne yazık ki Ankara topraklarının sadece yüzde 8’ini suya kavuşturabiliyoruz. Tarımda istediğimiz seviyeye ulaşabilmemiz için daha büyük alanlarda sulama yapmamız şart. Bu toprakları suyla buluşturduğumuz takdirde Ankara’da yetiştiremeyeceğimiz ürün yok. Bunun için daha fazla, daha çeşitli ve daha kaliteli üretim yapmak isteyen üretici, şirket ve özellikle de kooperatiflerimizi bu destekten faydalanmaya çağırıyor ve 30 Temmuz tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize bekliyoruz.” dedi.

YÜZDE 50’Sİ BAKANLIKÇA KARŞILANIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca verilen sulama ekipmanları desteğinde, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetleri düşürülerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek amaçlanırken, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50 bin lira, tarımsal amaçlı şirketler için 100 bin lira, sulama kooperatifleri ve köylere hizmet götürme birlikleri için 200 bin liraya kadar ulaşabiliyor ve bunun yüzde 50’si bakanlıkça karşılanıyor.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
23.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarımda bireysel sulamaya destek uyarısı
Link: Tarımda bireysel sulamaya destek uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız